3 tips bij het geven van relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn de perfecte manier om belangrijke partners van het bedrijf in het zonnetje te zetten. Hierbij kun je denken aan medewerkers, maar ook bedrijven waarmee jullie weleens samenwerken of zelfs vaste klanten. Een bedrijf run je nooit alleen. Zonder klanten, zakenpartners en medewerkers ben je helemaal niets. Het bedrijf zal niet overleven zonder hen. Daarom is het goed om af en toe een blijk van waardering te geven in de vorm van een relatiegeschenk. 

Het geven van een goed cadeau is bijna net zo leuk als het krijgen ervan. Maar waar moet je aan denken? In dit artikel geven we drie tips voor het geven van relatiegeschenken om je op weg te helpen. 

 

1. Kies voor kwalitatieve producten 

Allereerst is het belangrijk om op de kwaliteit van de geschenken te letten. Soms wordt er echt voor prullaria gekozen om de kosten laag te houden. Hiermee zorg je er echter alleen voor dat het product uiteindelijk in de vuilnisbak komt. Het beoogde doel ga je hiermee dus flink voorbij. Kies daarom bij voorkeur voor kwalitatieve producten van bijvoorbeeld premiumwereld.nl. Dan weet je zeker dat je ook echt iets geeft waar de ontvanger wat aan heeft. Waar hij wat mee zal doen. 

Neem hierbij jezelf altijd als kader. Zou jij het leuk vinden om dit product cadeau te krijgen? Ja? Dan is het ook leuk om door te geven. Als je zelf al twijfelt over het product, dan kun je dit beter laten. 

relatiegeschenk kopen

2. Voor wie is het geschenk? 

Bepaal van tevoren ook goed wie de doelgroep is. Aan wie ga je het geschenk geven? Gaat het om je medewerkers? Andere zakenpartners? Of misschien wel klanten? En hoe ziet die doelgroep er dan precies uit? Wat is de gemiddelde leeftijd? Hoe ziet hun leventje er ongeveer uit? Het is goed om hier allemaal rekening mee te houden. Want stel, je wil een aansteker bedrukken. Dan ben je wel op zoek naar een publiek dat hier ook daadwerkelijk iets aan heeft. Pas het geschenk aan op de doelgroep, zodat je zeker weet dat de ontvanger hier blij van wordt. 

 

3. Subtiele link naar het bedrijf 

Bovenal is het belangrijk om creatief te zijn en een link te leggen naar het bedrijf. Waar staat jouw bedrijf bekend om? Verkopen jullie bijvoorbeeld allemaal spullen voor de ‘echte’ man, dan zijn aanstekers, bierglazen en sigarendoosjes een fantastisch cadeau. Zo maak je ook weer een subtiele link naar het bedrijf. Zijn jullie een bouwbedrijf? Dan is het misschien leuk om bouwmaterialen te bedrukken en uit te delen. Denk aan dingen die iedere klusjesman wel dagelijks bij zich draagt. Op die manier geef je niet alleen iets wat direct doet denken aan het bedrijf, maar ook iets wat zeker gebruikt gaat worden. Je wil voorkomen dat een relatiegeschenk uiteindelijk snel doorgegeven wordt, in de kast wordt gelegd of – erger nog – in de vuilnisbak wordt gedeponeerd.

zakelijke mensen aan tafel

5/5 - (1)

Plaats een reactie