Zo geef je jouw kantoor een frisse look

Of je nu thuis werkt of in een bedrijfskantoor productief bent, je werkplek heeft veel invloed op je welzijn, productiviteit en je creativiteit. Het is daarom belangrijk dat jouw kantoor een plek is waar die drie elementen volledig tot haar recht kunnen komen. Met een paar eenvoudige aanpassingen, of juist een hele verbouwing, kun je jouw kantoor transformeren tot een inspirerende en motiverende ruimte. In dit artikel geven we je enkele tips om jou op weg te helpen met dit proces. 

Opruimen en organiseren 

Voor je aan de slag gaat met jouw kantoor verbouwen of restylen, is het belangrijk dat je weet wat je wil. Dit kun je krijgen  door overzicht te creëren. Overzicht wordt gecreëerd door op te ruimen. Dit houdt in dat je al het materiaal uitzoekt en weggooit indien nodig. Dit is de unieke kans om door alle kasten, bureaus en lades te gaan en weg te doen wat niets meer toevoegt aan het kantoor of bedrijf. Een goede opruimsessie geeft rust en zorgt ervoor dat het proces soepel gaat. Het bevordert rust en zorgt voor een goed overzicht tijdens het proces. Daarnaast is het belangrijk dat je alle meubels organiseert, zodat je een overzicht krijgt van een mogelijke nieuwe indeling. 

Kleur toevoegen 

Wanneer je alles hebt opgeruimd, uitgezocht en gearchiveerd, is het tijd om de stijl van je nieuwe kantoor te beslissen. Ga je voor landelijk, natuurlijk of juist industrieel? De stijl zegt veel over het bedrijf en vertaalt vaak de identiteit van je bedrijf. Deze stijl kan worden vertaald in kleur. Kleur heeft een krachtig effect op onze stemming en productiviteit. De kleuren die je gebruikt hangen af van de gekozen stijl. Je kunt gaan voor neutrale kleuren, zoals wit, beige of lichtgrijs. Dit zorgt voor een open en lichte omgeving. Je kunt ook gebruik maken van levendige kleuren, zoals geel of groen voor een energieke uistraling.

Natuurlijke elementen 

Naast het toevoegen van kleuren, is het belangrijk om natuurlijke elementen toe te voegen in je nieuwe kantoor interieur. Dit kun je bijvoorbeeld doen door planten te integreren in het interieur. Deze natuurlijke elementen hebben veel invloed op je kantoor. Zo zuiveren planten de lucht, verminderen ze stress en voegen ze een vleugje groen toe aan je interieur. Een goede kwaliteit van de omgeving dat gecreëerd wordt door planten bevordert de productiviteit en energie van je werknemers. 

Verlichting 

Naast de bovengenoemde drie tips, is verlichting ook erg belangrijk. Het is belangrijk, maar best ingewikkeld om verlichting en natuurlijk licht te combineren en daar optimaal gebruik van te maken. Hierin is het belangrijk dat er voldoende natuurlijk licht binnen kan komen. Net zoals planten, heeft goede verlichting een positief effect op de mens.

5/5 - (1)

Plaats een reactie