Zekerheid op gebied van elektriciteit, welke ondernemer wil dit niet?

Vaste tarieven voor zakelijke elektriciteit, klinkt dat niet fijn? Zekerheid is altijd fijn, vooral in het bedrijfsleven. Als ondernemer zijn er genoeg variabele kosten die je hebt. Dan is het fijn dat een grote kostenpost zekerheid biedt. In dit artikel worden drie voordelen genoemd van zekerheid op gebied van zakelijke energie.

1. Geen onverwachte kosten

Niets is vervelender dan opgezadeld worden met onverwachte kosten. Kies daarom voor een energiecontract dat zekerheid biedt. Hierdoor houdt je jouw energiekosten voor jezelf overzichtelijk. Zorg ervoor dat de leverancier die je uitkiest voor je zakelijke energie ook elke maand een heldere factuur toegestuurd, zodat je altijd precies weet wat je betaalt.

2. Vaste leveringstarieven

Als het om elektra in de vorm van energie en gas gaat kun je bij elke aanbieder kiezen uit het twee soorten tarieven. Zo kun je kiezen voor vaste of variabele leveringstarieven. Beiden hebben voor en nadelen, maar als je geen onverwachte kosten wilt moet je zeker voor vaste tarieven gaan. Hieronder op een rijtje welke voordelen vaste leveringstarieven voor elektra kosten, in vergelijking met variabele tarieven.  

  • Vaste tarieven zijn gegarandeerd. In tegenstelling tot variabele tarieven kom je niet tot verrassingen te staan als je moet betalen.
  • Je weet waar je aan toe bent als de tarieven voor elektra vast liggen
  • Vaste tarieven bieden zekerheid in plaats van onzekerheid, die je bij variabele tarieven wel hebt.
  • Je hebt een tijdlang geen omkijken meer naar je energierekening, door de vaste tarieven. Bij variabele tarieven moet je elke maand een ander bedrag afrekenen.
  • Als de energietarieven stijgen, heb je daar met een vast tarief contract geen last van. Je betaalt niet meer of minder dan dat vaste bedrag.

Toch zit er ook een nadeel aan vaste leveringstarieven. Hieronder staan deze op een rijtje. Aan de hand van de voor en nadelen kun je zelf beslissen wat het beste bij jou past. Zo maak je de juiste keuze. Hier de nadelen van vaste leveringstarieven voor elektra:

  • Met vaste tarieven heb je geen voordeel van tussentijdse prijsdalingen, omdat er een bedrag vast ligt. Met variabele tarieven heb je dit voordeel wel.
  • Energiecontracten met vaste tarieven hebben meestal een vaste looptijd. Als je deze tussentijds wilt opzeggen, moet je vaak een boete betalen.

3. Geen last van prijsstijgingen

Zoals je in de punten hiervoor hebt kunnen lezen is niks fijner dan zekerheid hebben. Dat kan met variabele elektra kosten. Ook zijn de voordelen en nadelen van vaste tarieven opgesomd. Hieruit kun je concluderen dat het grootste voordeel van vaste energietarieven is dat je geen last hebt van prijsstijgingen. Dat kan je een hoop geld besparen. Denk van tevoren goed na welk type contract je wilt en laat je zo nodig voorlichten door een aanbieder naar keuze.

Leuk? post

Plaats een reactie