Werken met een terminal trekker

Het werken met terminal trekkers is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Bij overslag- en transportbedrijven zijn er steeds meer goederen die vervoerd, opgeslagen of overgeslagen moeten worden. Er zijn dus genoeg banen om terminal trekkers te besturen. Omdat er jaarlijks veel ongelukken met terminal trekkers gebeuren waarbij mensen soms om het leven komen, is het belangrijk dat je als bestuurder van een terminal trekker aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Basisvoorwaarden werken met een terminal trekker
Een terminal trekker wordt gebruikt als transportmiddel voor goederen. De drie basisvoorwaarden voor het werken met een terminal trekker zijn het hebben van de minimumleeftijd van 18 jaar, het behalen van het certificaat ‘Veilig werken met de terminal trekker’ en het rijden op een terminal trekker die in goede staat is. Om mee te doen aan de cursus voor het certificaat is het niet verplicht om je rijbewijs te hebben als er alleen wordt gereden op eigen terrein, maar het is wel handig om te hebben als je er ook mee gaat rijden op de openbare weg. Het doel van de cursus is het veilig en volgens de ARBO-norm kunnen werken met een terminal trekker. Het certificaat kan worden behaald door het slagen voor het praktijkexamen aan het einde van de cursus.

Profiel bestuurder terminal trekker
Als je werkt met een terminal trekker is het belangrijk dat je zoveel mogelijk voldoet aan de profieleisen. Buiten de minimum leeftijd van 18 jaar en het bezitten van het certificaat ‘Veilig werken met de terminal trekker’, is het van belang dat je zelfstandig kunt werken, dat je bereid bent te werken in ploegen (waar nodig in het weekend), dat je eventuele logistieke ervaring hebt, dat je geen hoogtevrees hebt en dat je fysiek zwaar werk kunt verrichten. Het hebben van een rijbewijs is een pré.

Regelmatige keuring terminal trekker
Omdat de terminal trekker in goede staat moet zijn wanneer erop wordt gereden, is het belangrijk dat deze regelmatig wordt gekeurd. Dit kan worden gedaan bij het bedrijf waar je de terminal trekker hebt aangeschaft. Het is belangrijk dat de terminal trekker goed wordt onderhouden zodat het altijd veilig is om ermee te werken. Dus heb je last van storingen of gebreken, meld het dan gelijk. Werk je als bedrijf met terminal trekkers, zorg er dan altijd voor dat de machines goed worden onderhouden, regelmatig worden gekeurd en dat personeel aan de basisvoorwaarden voldoet om ermee te mogen werken.

Leuk? post

Plaats een reactie