Wat een smoelenboek voor uw bedrijf kan betekenen

Eén van de belangrijkste redenen dat de online verkoop van tegenwoordig nog niet echt voldoet aan de verwachtingen, is het ontbreken van vertrouwen in de verkoper. Zo kopen consumenten liever producten bij een vertrouwde winkel in de buurt dan bij een online verkoper. Mochten ze toch kiezen voor een online koop, dan kiezen ze liever voor een grote speler als Bol.com of Zalando waarvan ze weten dat ze hun product krijgen, dan dat ze het bij een onbekende website zonder recensies kopen. En dat geldt niet alleen voor consumenten, maar ook voor bedrijven die online op zoek zijn naar leveranciers.

Het vinden van informatie over bedrijven waarmee u in zee wilt gaan is niet moeilijk, maar hoe zit het met de daadwerkelijke levering, afhandeling en betaling van het bedrijf? Hoe word je geholpen als er iets mis gaat? Met wie moet u contact opnemen? Het draait hierbij op vertrouwen, wat veel bedrijven helaas niet uitstralen.

Oplossing? Het smoelenboek!

Toch is online vertrouwen wekken net zo simpel als face-to-face vertrouwen opwekken. Denk bijvoorbeeld aan de klik die u normaal hebt met een verkoper in de winkelstraat, of juist niet hebt. Allemaal onderdeel van non-verbale communicatie. Foto’s van uw team op de ‘Over ons’-pagina van uw website hebben precies hetzelfde effect. Het straalt vertrouwen uit en de consument weet beter waar hij aan toe is. Of het nu verkopers of IT-ers zijn: een foto straalt vertrouwen uit. Het laat zien hoe uw team en uw bedrijf in elkaar zitten. U bent geen anoniem bedrijf meer, maar er wordt zaken gedaan met echte mensen. De consument neemt al een stuk sneller contact met u op wanneer deze weet wie er aan de lijn komt.

Belang van een persoonlijke aanpak

Het komt er dus op neer dat relaties en consumenten willen weten met wie ze in zee gaan. Met wie kan ik contact opnemen wanneer ik met vragen of problemen zit? Een foto van een werknemer laat niet alleen meer over de persoonlijkheid van een bedrijf zien, maar ze geven ook daadwerkelijk een gezicht aan een bedrijf. Dat wordt over het algemeen als prettig ervaren, gezien men zich daar bewust op instelt. Zo pas je in het dagelijks leven je gesprekken aan op kinderen en ouderen. Dit doe je dus ook met bedrijven.

Is een smoelenboek ook iets voor mij?

Een smoelenboek kan een uitkomst zijn voor elk bedrijf. Van transportbedrijven tot boekhouders en van marketingbureau’s tot bouwbedrijven. Weet u niet precies hoe u dit aan moet pakken? Dan kunt u de hulp van een professionele fotograaf, gespecialiseerd in zakelijke foto’s, inschakelen. Zo kan linkfotografie.nl zakelijke portretten voor u maken. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan de persoonlijke uitstraling en welke houding het beste bij iemand past. Iedereen is namelijk fotogeniek!

Leuk? post