Wanneer moet je wel op een vacature reageren en wanneer niet?

Wanneer je werkloos bent, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk. Je verdiept je in de wereld van vacaturesites en reageert het liefst op zo veel mogelijk vacatures. Hierdoor ben je misschien wel weer snel aan het werk, maar of de baan helemaal bij jou past is nog de vraag. Het is belangrijk om een vacature te vinden die helemaal bij jou past. Hoe doe je dat? Hoe vind je een vacature die echt bij jou past? In dit artikel lees je wanneer je wel en wanneer je niet moet reageren op een vacature. Zo vind je sneller jouw droombaan.

Realistisch kijken

Geen werk hebben is erg vervelend en heeft veel gevolgen voor het dagelijks leven. Toch is het belangrijk dat je niet op de eerste, de beste vacature reageert. Soms heeft het namelijk helemaal geen zin om op een vacature te reageren want je past wellicht helemaal niet in het profiel. Het is daarmee verspilde moeite om op de vacature te reageren. Bekijk realistisch wat er van je wordt gevraagd en of dit bij jou past. Vragen ze een bepaald diploma of niveau waar jij niet aan voldoet? Dan hoef je vaak al niet te reageren. Een vacature voor een baan 100 kilometer verderop? In hoeverre past deze baan dan echt bij jou? Zorg dat je al een duidelijk beeld hebt of de baan praktisch bij jou zou passen. Vind bijvoorbeeld vacatures in de bouwsector waar je gericht per plaats kunt zoeken. Is wat ze vragen niet realistisch of haalbaar voor jou? Verspil dan je tijd niet aan het reageren op deze vacatures. Je kunt beter op twee passende vacatures reageren, dan op tientallen die niet aansluiten.

Het ideale plaatje

Op welke vacatures moet je dan wel reageren? Vacatures die je direct aanspreken en waarvan jij je helemaal herkent in het profiel. Zijn er een aantal zaken waar jij misschien niet helemaal aan voldoet? Toch reageren, je kunt in de sollicitatiebrief nader toelichten waarom de vacature toch echt bij jou past. Reageer zo op bijvoorbeeld de vacatures in de bouwsector die echt bij jou passen.

Het vinden van jouw droombaan is niet altijd eenvoudig. Blijf toch zoeken en reageer alleen op de vacatures die echt bij jou passen. Zo duurt het misschien iets langer voordat je werk hebt, maar ben je wel verzekerd van een leuke baan die echt bij jou past.

Leuk? post

Plaats een reactie