Wanneer kom je in aanmerking voor zakelijke energie?

Als je zakelijke energie afneemt, heb je een energiecontract afgesloten op de naam van jouw bedrijf. Dit betekent dat je geen energie gebruikt als particulier voor een huishouden, maar energie afneemt om jouw onderneming draaiende te houden. Meer over het afsluiten van een zakelijk contract en wanneer het mogelijk is om een zakelijk contract af te sluiten, lees je in dit artikel.

De voordelen van een zakelijk contract

Er zijn enkele voordelen verbonden aan het afsluiten van een zakelijk energiecontract. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een zakelijk energiecontract:

  1. Je profiteert van fiscaal voordeel met een zakelijk contract, want je kunt de betaalde btw van de energiekosten van de ontvangen btw afhalen en de kosten van de energie met de omzet verrekenen.
  2. Bij veel zakelijke energieleveranciers krijg je een energiepakket dat helemaal op maat samengesteld wordt.
  3. Je hebt een contract voor langere tijd, wat betekent dat je voor langere tijd niet met prijsstijgingen te maken kunt krijgen.

 

Omdat het afsluiten van een zakelijk contract enkele voordelen met zich meebrengt, kiezen steeds meer ondernemers ervoor om hun particuliere energiecontract te vervangen met een zakelijk energiecontract. Ben jij benieuwd of jij ook van de voordelen van een zakelijk contract kunt profiteren? Lees dan in onderstaande alinea wanneer je in aanmerking komt voor zakelijke energie.

Een zakelijk energiecontract: alleen voor ondernemers

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract is alleen mogelijk als je ondernemer bent. Dit betekent dat je eigenaar bent van een bedrijf en dat je op de naam van dit bedrijf een contract af kunt sluiten. Je hebt officieel een bedrijf in Nederland als je jouw onderneming hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ook wel KvK genoemd. Om te toetsen of iemand gebruik kan maken van zakelijke energie, wordt dan ook gecontroleerd of deze persoon een bedrijf heeft dat in het register van de Kamer van Koophandel staat. Is dit inderdaad het geval, dan kan er een zakelijk contract afgesloten worden.

socket-643720_640

Leuk? post