Waarom is een lichtplan belangrijk?

Het gebruik van licht heeft veel verschillende toepassingen. In een kantoor moet er ander licht worden gebruikt dan in de zorg en in het onderwijs moet er weer andere verlichting worden gebruikt dan in de retail. Ook horeca en outdoor hebben hun eigen eisen en wensen wat betreft verlichting. Hiervoor moet er een lichtplan door Fagerhult worden opgesteld.

Kantoor

In een kantoor is er verlichting nodig die zorgt voor activiteit, waardoor werknemers productief kunnen werken. Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat kantoorruimtes flexibel moeten kunnen worden ingezet. Er moeten verschillende mensen kunnen werken die verschillende werkzaamheden hebben. Hier moet dus ook de verlichting op worden afgesteld. Ook duurzaam ondernemen steeds belangrijk. Voor de kantoorverlichting kunnen er dus armaturen worden ingezet die energiezuinig zijn. Er moet worden gezorgd voor een actieve en inspirerende werkomgeving. Als er fijn en productief kan worden gewerkt, is dit zowel fijn voor de werknemers als de werkgever.

Zorg

In de zorg moet er weer gebruik worden gemaakt van andere verlichting. Door het gebruik van goede verlichting wordt er bijgedragen aan gezondheid, werk en herstel. Zowel voor de zorgverleners als voor de patiënten is goede verlichting dus van belang. Ook voor de wachtruimte moet er een lichtplan worden opgesteld. Deze ruimte moet namelijk zorgen voor een gevoel van veiligheid en verminderde frustratie. In de personeelsruimte moet het personeel tot rust kunnen komen, kunnen ontspannen en een goed gesprek kunnen voeren. De verschillende ruimtes in het ziekenhuis hebben dus allemaal goede verlichting nodig. Dit wordt uiteengezet in een lichtplan.

Onderwijs

Natuurlijk licht maakt mensen gelukkiger en hier voelen we ons meer op het gemak. Ook presteren we hier beter door. In het onderwijs moet hier dus een goed lichtplan voor worden opgesteld. Leerlingen kunnen op deze manier op een fijne manier leren en werken.

Retail

In een winkel is het belangrijk dat er een fijne sfeer en een goede verlichting is. Zo kunnen mensen lekker winkelen. Kleuren van kledingstukken moeten niet anders lijken door de verlichting, dit kan namelijk achteraf voor teleurstellingen zorgen. Wel moet de sfeer in de winkel en de pashokjes goed zijn.

Horeca

In de horeca moet er een gezellige sfeer worden gemaakt. In deze omgeving kunnen klanten lekker ontspannen genieten van hun eten. Ook moet het eten er aantrekkelijk uitzien. Om hiervoor te zorgen moet er een lichtplan worden opgesteld.

Outdoor

Buitenverlichting kan zorgen voor een welkome en veilige uitstraling. Plekken die donker en schemerig zijn, kunnen met de juiste verlichting worden omgetoverd tot een fijne omgeving. Buitenverlichting kan een hele andere beleving geven aan een omgeving. Zo kan deze uitnodigend en aantrekkelijk worden.

street-lamp-392095_640

Leuk? post