Verschillende soorten makelaars

Het beroep makelaar is een eeuwenoud beroep. Een makelaar bemiddelt bij koop en verkoop en huur en verhuur. Hij regelt contracten en (ver)koopafspraken. Een makelaar is voornamelijk op zoek naar een partij om goed eenmalig mee te verhandelen. Een makelaar is dus echt een tussenpersoon. Je hebt binnen de makelaardij verschillende specialisaties. Er is een aantal soorten makelaars, waarvan we er nu een paar bespreken.

Scheepsmakelaar
Als je affiniteit hebt met boten maar zelf liever niet vaart voor je werk, dan is scheepsmakelaar een beroep voor jou. Zie jij jezelf snel een boot verkopen? En ben je enorm commercieel ingesteld? Dan is deze specialisatie binnen de makelaardij echt een functie die bij je past. Als scheepsmakelaar ben je gespecialiseerd in de aan- en verkoop van motorboten en zeilboten. Je bent, zoals elke makelaar, een tussenpersoon die van alles regelt voor klanten. Je moet kunnen begeleiden in het verkoopproces, kunnen taxeren en kunnen adviseren. Het is dus belangrijk dat je erg veelzijdig bent. Een scheepsmakelaar is erg van belang omdat het gaat om het verhandelen van een ontzettend kostbaar bezit. Niet veel mensen hebben verstand van boten en velen zien verborgen gebreken over het hoofd. Daarom ben jij als scheepsmakelaar zo belangrijk.

Spelersmakelaar
Een spelersmakelaar behartigt de belangen van professionele voetballers of voetbalorganisaties als het gaat om transfers of arbeidsovereenkomsten. Omdat er in de voetbalwereld veel geld omgaat, zijn er speciale spelersmakelaarsbureaus met meerdere spelersmakelaars. Het is verstandig dat profvoetballers een spelersmakelaar in de arm nemen, omdat het vaak gaat om enorme bedragen wanneer een voetballer naar een andere club overstapt. Een transfer gaat gepaard met een hoop contracten en voorwaarden. Sommige voetballers schakelen een familielid in om hiermee te helpen, maar de meest slimme optie is het inschakelen van een spelersmakelaar.

Horecamakelaar
Als je makelaar bent en je hart ook in de horeca ligt, dan is een carrière als horecamakelaar voor jou weggelegd. Een horecamakelaar bemiddelt tussen de aan- en verkoper van een horecabedrijf. Dit bedrijf kan variëren van een snackbar tot een hotelketen. Daarom is het belangrijk dat een horecamakelaar een brede kennis heeft van makelaardij en van de horeca. Het is van belang dat je het hele proces in goede banen leidt en dat je optreedt als tussenpersoon die alles regelt.

Heb je interesse in een carrière als scheeps-, spelers- of horecamakelaar? Dan is het belangrijk dat je in eerste instantie een opleiding volgt tot makelaar. Van daaruit kun je je gaan verdiepen in een bepaalde specialisatie.

Leuk? post

Plaats een reactie