Veranderingen ICT op de werkvloer

We leven in een innovatieve tijd waarin de technologie voordat je het weet alweer veranderd en vernieuwd is. Zeker binnen de ICT gaat het erg hard. Dit ga je ook merken op de werkvloer. Als je eigenaar van een bedrijf bent, zal je mee moeten gaan met deze veranderingen. We zetten er een paar op een rij.

Uitbesteden ICT-beheer
Je gaat steeds vaker zien dat werkgevers bijzaken binnen een bedrijf uitbesteden, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de groei van de onderneming en de belangrijkste zaken. Zo ook het ICT-beheer. Ze besteden het systeembeheer uit, omdat ze er zelf vaak weinig verstand van hebben. Dit bespaart een onderneming een hoop tijd en geld. Tijd omdat er geen dingen hoeven te worden uitgezocht die onduidelijk zijn en geld omdat er geen personeel hoeft te worden omgeschoold om deze taak uit te voeren. Een ander voordeel is dat je er op deze manier een partner bij krijgt die je onderneming verrijkt met kennis of ervaring die je zelf niet hebt.


Intelligente apps

De opkomst van intelligente apps gaan de structuur van een werkplek en de aard van werk veranderen. Het zal nog een aantal jaren gaan duren, maar dit is zeker een trend die in opkomst is. Apps gaan een bepaald niveau van kunstmatige intelligentie bereiken waardoor ze taken over kunnen gaan nemen. Denk bijvoorbeeld aan het ordenen van e-mails of steun bieden op het gebied van verkoop en klantenservice. Een voorbeeld van een intelligente app is Siri van Apple.


Flexwerken

Ook werknemers gaan steeds meer mee met nieuwe ontwikkelingen. Van 9 tot 5 op kantoor zitten wordt steeds minder de maatstaf. Het draait tegenwoordig minder om de aanwezigheidsplicht en meer om productiviteit en kwaliteit. Hierdoor hebben werknemers minder stress en zijn ze flexibeler in het combineren van werk en privé. Technologie maakt het mogelijk dat medewerkers kunnen flexwerken en dit zal je ook steeds vaker gaan zien. Met een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding hoeft niet meer noodzakelijk vanaf kantoor te worden gewerkt. Dit gebeurt steeds vaker vanuit huis of vanuit flexplekken.   

5/5 - (1)