Vacature Assistent accountant

Wat doet een assistent accountant nou precies? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld door studenten die een opleiding moeten kiezen en door ondernemers met een eigen bedrijf die behoefte hebben aan een goede Assistent Accountant. Een Assistent Accountant houdt zich bezig met de financiƫle administratie, de boekhouding, het opstellen van de balans en hij/zij doet de belastingaangifte. Een Assistent Accountant zorgt ervoor dat de klant zo min mogelijk belasting hoeft te betalen. Het vak is vooral routine werk maar omdat je veel verschillende klanten in verschillende branches hebt is het werk toch afwisselend.

 

Opleiding voor Assistent Accountant

 

Veel mensen denken dat je pas Assistent Accountant kunt worden met een HBO diploma maar je kunt dit beroep al uitoefenen met een MBO diploma. Je bent wel verplicht om het MBO diploma te halen op niveau 4. Dit is het hoogste niveau van het MBO. De toelatingseisen zijn per school verschillend dus als je deze zou willen weten kun je het beste de site raadplegen van de school waar jij naartoe zou willen. Als je je diploma voor Assistent Accountant hebt gehaald en je zou eigenlijk nog graag door willen studeren is het geen probleem want het diploma geeft je de mogelijkheid om verder te leren op HBO. Denk hierbij aan opleidingen als Accountancy, Bedrijfseconomie en Management. Dit is erg aan te raden want steeds meer bedrijven vinden het belangrijk dat een werknemer over een HBO diploma beschikt. Je moet niet denken dat als je bent afgestudeerd dat je dan gelijk op het niveau kan beginnen wat je graag wilt. Het is belangrijk dat je geduld hebt en je werkgever ervan kan overtuigen dat je meer in je mars hebt. Hierdoor kun je hogerop komen.

 

Vacatures Assistent Accountant

 

Er wordt door heel Nederland veel gezocht naar Assistent Accountant en er staan veel vacatures online. Het enige nadeel is dat veel werkgevers zoeken naar mensen met ervaring maar als je je goed voorbereid en een tijdens een sollicitatie gesprek de juiste woorden weet te vinden dan is het mogelijk om zonder ervaring te beginnen. Bent u opzoek naar vacatures dan kunt u hier terecht!

Leuk? post