Transitievergoeding ontvangen?

Heb je een dienstverband van twee jaar of langer ben je ontslagen bij jouw huidige werkgever? Dan heb jij recht op een transitievergoeding. Dit is wettelijk bepaald met ingang van 1 juli 2015. Is dit voor jou onbekend terrein? In dit artikel lees je meer over deze vergoeding. Daarnaast geef ik ook aan welke partner je kunt inschakelen voor het regelen van zo’n vergoeding.

Twee jaar in dienst en ontslagen?

Voor 1 juli 2015 had je nog de kantonrechtersformule. In veel gevallen valt de huidige transitievergoeding lager uit dan de kantonrechtersformule. Met de transitievergoeding heb je altijd recht op een ontslagvergoeding, mits je 2 jaar in dienst bent geweest bij die werkgever. Natuurlijk zijn er ook nog wel wat uitzonderingen. Bij de kantonrechtersformule was dit zeker niet altijd het geval.

Hoeveel transitievergoeding krijg jij?

De transitievergoeding is de minimale ondergrens waar je recht op hebt. Deze hoogte wordt vastgesteld door een aantal dingen. Er bestaan ook tooltjes waarmee jij je persoonlijke vergoeding kunt berekenen. Hulp nodig? Dan kun je altijd een partner inschakelen! Eén van die partners is bijvoorbeeld Van Ede & Partners.

Op naar een nieuwe baan!

De transitievergoeding kun je ook weer gebruiken voor een outplacementtraject. Met een outplacementtraject krijg je professionele begeleiding bij het vinden van nieuw werk. Een outplacement bureau helpt je op weg met solliciteren en met de ontslagverwerking. Ook ontdek je tijdens zo’n traject wat jouw sterke punten zijn en hoe je verder wilt op het gebied van werk.

Leuk? post

Plaats een reactie