Tips voor een grote schoonmaak op kantoor

schoonmaakHet is erg belangrijk om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak te houden op kantoor. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van je medewerkers, maar draagt ook nog eens bij aan meer productiviteit. Genoeg redenen dus om serieuze plannen te maken voor een grote schoonmaak.

Opruimen

Bij een grote schoonmaak draait het natuurlijk niet alleen om het dweilen van de vloeren en afstoffen van de bureaus, maar ook om het opruimen van de bureaus, archiefkasten en vergaderruimtes. Ongemerkt kan het kantoor namelijk een verzamelplek worden van dingen die je niet meer nodig hebt.

Computer

Iets waar veel mensen niet aan denken bij een grote schoonmaak is het opruimen van je computer. En dan hebben we het niet over het afstoffen van je beeldscherm, maar de manier waarop je bestanden op je computer opslaat. Zorg dat alles netjes in mapjes staat en sorteer waar nodig op datum. Wanneer je een logische indeling creëert zul je merken dat je alles veel gemakkelijker kunt vinden.

Bijhouden

Het is waarschijnlijk de minst favoriete bezigheid van veel mensen, maar door het een beetje bij te houden bespaar je jezelf veel werk. Door aan het einde van iedere werkdag even je bureau op te ruimen, hoef je uiteindelijk minder vaak een grote schoonmaak te houden. Berg die papieren dus netjes op en neem je toetsenbord, muis en beeldscherm even af met een doekje (hier vind je ontzettend veel bacteriën).

Hulp inschakelen

Veel bedrijven en kantoren hebben echter geen of weinig kennis en/of tijd om zelf een grote schoonmaak te organiseren op kantoor. Dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Denk hierbij aan een professioneel schoonmaakbedrijf zoals Hofkens HIG. Zij hebben professionele schoonmakers in dienst die altijd op de hoogte zijn van de ins en outs dankzij een vak geschoolde opleiding. Daarnaast beschikken zij over de juiste materialen en middelen, zodat de grote schoonmaak ook echt grondig gebeurt.

Leuk? post