Re-integratie opleidingen

Als je weer wil herintreden in de arbeidsmarkt, zijn opleidingen van Fabius een goede keus. Je wordt opgeleid tot een specifieke functie en je leert precies datgene wat werkgevers verwachten. Hierdoor kun je snel aan de slag, er zijn namelijk ook geen vooropleidingen nodig om met een opleiding bij Fabius te beginnen. De functies waar Fabius opleidingen voor aanbiedt, zijn veelgevraagde functies. Alle omstandigheden zijn dus goed om een herintreding in de arbeidsmarkt te maken.

 

Snel weer aan het werk

Met de opleidingen voor herintegratie wordt ervoor gezorgd dat je snel weer aan het werk kunt. Zo kun je verschillende re-integratie opleidingen volgen bij Fabius. In principe heb je bij de opleidingen een dagdeel in de week les, maar bij een re-integratie opleiding kun je dit met de helft verkorten. Zo kun je namelijk twee dagdelen in de week les volgen. Ook kun je er optioneel nog een stage achter aan doen waarin je een persoonsprofiel opmaakt, je je oriënteert op de arbeidsmarkt en leert contact te leggen met stagebedrijven. Zo ben je binnen enkele maanden helemaal klaar gestoomd om weer aan de slag te gaan met werken.

 

Solliciteren

Als je hiermee klaar bent, is het natuurlijk tijd om echt aan het werk te gaan. Dit begint met een goed sollicitatiegesprek. Zorg dus dat je goed voorbereid bent, zowel over het bedrijf als over je uiterlijk. Zorg dat je je goed hebt ingelezen in het bedrijf en de functie. Zorg er ook voor dat je gepaste kleding aan hebt die past bij de bedrijfscultuur en er netjes en verzorgd uitziet. Een andere voorbereiding die je kunt doen voorafgaand aan je sollicitatiegesprek is het bedenken van vragen. Aan het einde van het gesprek komt vaak nog de mogelijkheid om vragen te stellen. Maak hier dus ook gebruik van en stel een aantal goede vragen. Dit zal meestal alleen maar indruk maken op je gesprekspartner. Een sollicitatiegesprek kan even spannend zijn, maar met de juiste voorbereiding komt het meestal wel goed. En je hebt natuurlijk ook nog eens je diploma van de re-integratie opleiding op zak.

 

book-912721_640

Leuk? post