Paternoster – Kleine artikelen veilig opgeborgen in uw magazijn

Bent u het zat dat het magazijn continu een bende is? Het opbergen van kleine artikelen in een groot magazijn is bijna onmogelijk. Of juist zo goed dat ze nooit meer teruggevonden worden.. Wilt u hier een oplossing voor? De paternoster werkt!

Wat is een paternoster?

We maken onderscheid in een paternosterkast en –lift. Beide werken in principe hetzelfde. Het idee achter de paternoster is dat u niet meer naar artikelen hoeft te zoeken, maar dat de producten met één druk op de knop naar u toekomen. Dit betekent dat er nooit meer uren gezocht hoeft te worden naar het juiste product.

De voordelen van een paternoster

Een paternostersysteem heeft verschillende voordelen. Zo is dit de ideale oplossing wanneer u een kleine opbergruimte heeft. Het systeem werkt in de hoogte, zodat u minder vierkante meters nodig heeft. Ook kunt u in een kast al veel artikelen kwijt: in een kast met 10 horizontale rijen en op elke rij 10 vakken, 200 verschillende producten, netjes geordend of kleur/formaat/combinatie.

Daarnaast verhoogt u met het paternoster de efficiëntie. Uw medewerkers hoeven niet meer het hele magazijn overhoop te halen, of uren te zoeken naar een product. Op deze manier kunnen medewerkers zich weer focussen op belangrijkere werkzaamheden. Tijd en geld wordt op deze manier bespaart.

Ook is het paternostersysteem goed te combineren met andere magazijninrichtingen. U wilt uiteraard ook grotere materialen op kunnen slaan in uw magazijn, en deze passen niet in de paternosterkast. Een andere oplossing is de entresolvloer. Met de entresolvloer creëert u een extra verdieping in het magazijn. De vloer wordt geplaatst door kolommen, sigmaprofielen en vloerpanelen. Er kunnen zelfs meerdere entresolvloeren boven elkaar worden geplaatst.

Wilt u meer informatie over de paternoster of een ander magazijnsysteem? De medewerkers van FGN Magazijnsystemen staan u graag te woord en geven u een passend advies voor uw situatie.

Leuk? post

Plaats een reactie