Manieren om wachten makkelijker te maken voor klanten

Niemand vindt het leuk om te moeten wachten. Toch besteden we hier een groot deel van ons leven aan. Op de trein, bij de dokter, in de winkel, bij de friettent, we wachten en wachten maar. We komen er niet onderuit, maar het kan wel gemakkelijker en draaglijker worden gemaakt. Heb je een eigen bedrijf, dan zijn hier wat tips om wachten makkelijker te maken voor klanten.

Zorg voor voldoende leesvoer
Het is misschien een standaard oplossing maar daardoor niet minder belangrijk; zorg dat er voldoende leesvoer aanwezig is in de wachtruimte. Denk aan tijdschriften die actueel en interessant zijn, dus geen oude Fancy’s van honderd jaar geleden. Actuele kranten en puzzelboekjes met pennen vallen ook altijd in de smaak. Wanneer mensen zich vervelen, grijpen ze toch al snel naar iets om te lezen of puzzelen. Houd rekening met verschillende leeftijdscategorieën. Leg leesvoer neer voor jong tot oud en voor mannen en vrouwen. Regel voor extra pluspunten dat er ook een koffieautomaat aanwezig is waar mensen gratis gebruik van kunnen maken.

Hang digitale beeldschermen op
Dit is een oplossing om het wachten te verzachten die je steeds vaker gaat zien. Digitale schermcommunicatie is bijna niet meer weg te denken uit wachtruimtes. Op deze schermen is precies te zien hoelang je nog moet wachten. Dit maakt het vaak een stuk draaglijker. Ook worden de schermen gebruikt om mensen te voorzien van informatie en vermaak. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het weer of over het personeel. Of juist aan nieuws en reclames. Als je iets hebt om naar te kijken, wordt het wachten vanzelf een stuk relaxter. Een digitaal beeldscherm als wachtverzachting is dus een goede oplossing.

Zorg ervoor dat mensen gaan gamen
De meest gezellige oplossing is het neerzetten van een spel wat bijna iedereen kan spelen. Je kan bijvoorbeeld een Playstation neerzetten waarop mensen Mario Kart of FIFA kunnen spelen. Of zorg voor de mogelijkheid om te kunnen tafelvoetballen of sjoelen. Op deze manier ben je modern bezig en breng je mensen bij elkaar. Als er een spelletje wordt gespeeld, gaan mensen vanzelf met elkaar communiceren en breekt het ijs gelijk.

Zet massagestoelen neer voor comfort
Wil je echt luxe doen en past dit bij je bedrijf, zet dan een paar massagestoelen neer voor wachtende klanten. Op deze manier hebben je klanten voldoende comfort tijdens het wachten en vinden ze het minder erg om te wachten. Je hebt zelfs een kans dat ze balen als ze snel aan de beurt zijn, omdat ze dan net in de massagestoel zitten.

Leuk? post

Plaats een reactie