Lees hier alles wat u altijd al wilde weten over ICT detachering

Voor niet technisch aangelegde mensen is de ICT wereld haast ongrijpbaar. Laat staan dat er veel mensen weten wat ICT precies is en hoe bedrijven profijt kunnen hebben van ICT detachering. In dit artikel staat dit allemaal uitgelegd. Na het lezen, bent u helemaal op de hoogte en weet u alles over de basis van ICT en hoe u dit kunt inzetten in uw organisatie.

Definitie ICT

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. In Nederland en België wordt deze benaming het meest gebruikt. In andere landen wordt het eigenlijk altijd IT genoemd. Dat staat alleen voor informatietechnologie. ICT en IT betekenen dus bijna hetzelfde, alleen is het begrip ICT iets breder. IT houdt zich bezig met hardware- en softwareproducten en diensten. ICT houdt zich bezig met communicatieapparatuur en diensten daaromheen op gebied van informatiesystemen, computers en telecommunicatie. Hierbij kunt u denken aan het ontwikkelen, bouwen en beheren van uiteenlopende websites, systemen, netwerken en databases.   

ICT detachering

U weet nu waar de afkorting ICT voor staat en het woord detachering is ook bijna iedereen bekend. ICT detachering is dus, niet geheel verrassend, het uitlenen van ICT medewerkers aan een derde partij. Meestal gaat het hierbij om een lange periode van vaak meer dan drie maanden. Maar soms gaat het ook om korte opdrachten waarbij een organisatie externe expertise op het gebied van ICT behoeft. De extra ondersteuning hierbij kunt u vragen aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in ICT en hier als dienst ook detachering voor aanbiedt. Dan weet u zeker dat het professionals zijn die u goed kunnen helpen bij het oplossen van uw technische vraagstuk. Hiervoor wordt meestal één, maar soms ook meerdere medewerker(s), ingezet door een detacheringsbedrijf. De medewerker is dan in loondienst bij de detacheerder. Deze is dan op dat moment de werkgever van de medewerker. De detacheerder is dus de organisatie die hulp aanvraagt bij het detacheringsbedrijf.

De toepassing

De basis over ICT en detachering op dat gebied heeft u kunnen lezen in dit artikel. Wellicht heeft u nu nog de vraag wanneer u ICT detachering kunt inzetten. Misschien is het voor uw organisatie ook wel interessant om dit in te zetten. Hierbij een aantal voorbeelden van situaties waarin ICT detachering voor u interessant kan zijn:

  • Bij onvoldoende ICT kennis in huis
  • Bij behoefte aan tijdelijke ondersteuning van ICT-projecten
  • Bij verlof of langdurige ziekte van een andere ICT medewerker

Het proces

Het detacheringsbedrijf zorgt ervoor dat de medewerker voldoende up-to-date blijft van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de ICT branche. De detacheerder, oftewel de opdrachtgever, tekent voor de gemaakte uren van de medewerker. De medewerker houdt deze vaak bij in een handig overzicht en verantwoord de gemaakte uren. Vervolgens krijgt de detacheerder, na akkoord, een factuur van de uren die de medewerker heeft gemaakt bij de organisatie. Als het bevalt, kunt u dezelfde medewerker vaak ook weer inhuren bij opdrachten in de toekomst.  

Leuk? post

Plaats een reactie