Hoe creëer je een fijne thuiswerkplek?

Wanneer je hebt besloten om (deels) vanuit huis te gaan werken, is het tijd om je thuiskantoor in te richten. Je hebt thuis een comfortabele en fijne werkplek nodig. Als je dit niet hebt, ben je een stuk minder gemotiveerd om thuis aan de slag te gaan. Maar waar begin je bij het creëren van een fijne thuiswerkplek?

Kies een passende ruimte uit

Kijk goed welke ruimte in je huis het meest passend is voor het creëren van een thuiskantoor. Zorg ervoor dat je werkplek een aparte plek is in huis en gebruik het echt alleen als werkplek. Het is bij voorkeur een aparte ruimte die kan worden afgesloten. Op deze manier gaat werk en privé niet door elkaar heen lopen. Ook kun je op deze manier ongestoord werken. Zorg ervoor dat de temperatuur in de ruimte constant is en dat er genoeg daglicht naar binnen schijnt. Dit bevordert namelijk je prestaties. Voorkom wel dat de zon je werkzaamheden op een vervelende manier beïnvloedt. Ook is het fijn als je een raam open kunt zetten, frisse lucht zorgt voor werklust en energie. Houd er ook rekening mee dat je klanten kunt ontvangen, mocht dit nodig zijn.

Zorg voor een goede stoel en werkende apparatuur
Dit zijn praktische zaken die ontzettend belangrijk zijn. Investeer in een goede bureaustoel die een goede houding stimuleert. Een goede zithouding is cruciaal. Als je gebogen zit of een andere ongezonde houding aanneemt, vergroot je je kans op rug- en nekklachten enorm. Zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat. Ook is het van belang dat je zorgt voor werkende apparatuur en een goede internetverbinding.

Richt de ruimte leuk en persoonlijk in
Hoe geschikt je werkruimte ook is als kantoor, het is nooit heel fijn om er te werken als het niet naar jouw smaak is ingericht. Koop daarom decoratie die jij leuk vindt en verf de muren in een kleur die jij passend vindt. Voor je concentratie is het het beste als je de muren neutraal houdt met één accentkleur. Maak je thuiskantoor ook wat persoonlijker door er bijvoorbeeld wat foto’s op te hangen of neer te zetten.

Misschien vind je het wel te veel gedoe om thuis een werkplek te creëren en wil je liever een kantoor huren bij een business center als Frame21. Dan heb je een werkplek waar je gelijk in kunt en waar je gelijk goed zit. Thuiswerken en op kantoor werken heeft allebei zijn voordelen. Als je thuis werkt ben je flexibeler qua werkuren, kun je relaxter aan het werk en ben je minder geld kwijt, als je op kantoor werkt heb je interactie met andere mensen, heb je minder afleidingen en kun je makkelijker klanten ontvangen.

5/5 - (1)

Plaats een reactie