Effectieve teamontwikkeling met persoonlijkheidstesten

persoonlijkheidstestPersoneel is het belangrijkste kapitaal van een onderneming. Het aantrekken en behouden van goede werknemers staat bij veel ondernemers dan ook hoog in het vaandel. Toch is er iets dat nóg belangrijker is dan goed personeel, namelijk: een goed team. Samen sta je sterker dan alleen en enkel een goed team is in staat een organisatie naar een hoger niveau te tillen. De vraag die wij ons in dit artikel stellen is: “hoe stel je nu een goed team samen?”

Een persoonlijkheidstest

Eén van de mogelijkheden om effectieve teams samen te stellen, is uw medewerkers te onderwerpen aan een persoonlijkheidstest. Een dergelijke test onderzoekt wat voor soort persoonlijkheid, talenten en kwaliteiten iemand bezit. Met de uitslag van de test kan goed worden ingeschat welke rol men in een groep zal gaan vervullen.

Het ontwikkelen van een team

De ‘truc’ bij het samenstellen van effectieve teams, zit hem in de keuze voor voldoende diversiteit. Door individuen met verschillende persoonlijkheden, talenten en kwaliteiten in één groep te zetten, kunnen de leden van dit team elkaar aanvullen en versterken. Variatie en diversiteit staat dus centraal bij teamontwikkeling, het samenvoegen van personen die veel op elkaar lijken, is dus juist niet de sleutel tot succes.

Werving en selectie

Wanneer er een vacature beschikbaar is, zoeken veel bedrijven naar de kandidaat met de beste kwalificaties. Zoals wij al uiteen hebben gezet in bovenstaande alinea’s, levert dit in teams vaak niet het gewenste resultaat op. Met het oog op teamontwikkeling is het juist belangrijk te zoeken naar iemand die de talenten en kwaliteiten bezit die u nog niet in huis heeft of die binnen een bepaald team nog niet voldoende aanwezig zijn.

Een test voor ondernemers

Als ondernemer of manager wilt u natuurlijk graag weten welke personen u het best kunt combineren om een goed team te vormen. Een persoonlijkheidstest kan u helpen met de teamontwikkeling. Op een snelle en betrouwbare manier leggen de testen bloot wat voor vlees u in de kuip heeft.

Doe een gratis test

Het internet staat vol met verschillende testen. Sommige beter dan anderen. De een is gratis en aan de ander hangt een prijskaartje. Overweegt u als ondernemer of manager uw personeel een test te laten doen? Dan wilt u natuurlijk zeker weten dat u waar krijgt voor uw geld. Op deze website wordt u één gratis persoonlijkheidstest aangeboden. U kunt de test zelf uitproberen en als u er tevreden over bent, uw hele team uitnodigen.

Leuk? post