Een eigen werkplaats oprichten

Heb jij twee rechterhanden? En ben je een enorm gedreven klusser? Dan is het misschien een leuk idee om een eigen werkplaats op te richten. Op deze manier kun je niet alleen voor jezelf klussen, maar ook voor anderen. En hoe mooi is het om anderen blij te maken met je werk! Maar hoe begin je nou met het oprichten van een werkplaats? Eerst moet je er natuurlijk zeker van zijn dat er voldoende vraag is naar je producten. Ook moet je het ondernemerschap in je hebben. Het is namelijk niet niks om een werkplaats op te richten. Hierna kun je verder gaan met het leuke gedeelte: het inrichten van je werkplaats!

Locatie

De locatie van je werkplaats is erg belangrijk. Je wil je werkplaats natuurlijk op een plaats beginnen waar er veel vraag is naar je product. Ook moet je nadenken over de grootte van het pand. Wil je een kleine werkplaats waar je relatief simpele klusjes uitvoert? Of wil je voor het echt grote werk gaan? Als je bijvoorbeeld gebruik wil gaan maken van metaalbewerkingsmachines zul je een veel grotere ruimte nodig hebben. Voor deze machines kun je terecht bij Calvet.

Gereedschapswand

Een gereedschapswand mag nooit ontbreken in een werkplaats. Als je het leuk vindt om zelf thuis te klussen kun je ook een gereedschapswand maken in je garage. Maar hoe maak je nou eigenlijk een gereedschapswand? Er zijn verschillende dingen waar over nagedacht moet worden. Het is slim om je gereedschapswand te beginnen met een gaatjeswand. Hier kun je verschillende haakjes, bakjes en houdertjes aan bevestigen. Zo kun je jouw wand helemaal zelf indelen. Let er wel op dat je zwaar gereedschap altijd onderaan hangt en messen en schaven altijd buiten bereik van kinderen bewaart. Verder is het slim om na te denken over de verlichting. Je wil namelijk wel goed zicht hebben op je werk. Hang dus een tl-buis boven je werkblad om altijd genoeg te kunnen zien. Zorg er wel voor dat je deze afschermt, zodat je niet verblind wordt. Nu is het tijd om het gereedschap aan de wand te bevestigen. Hamers, tangen, steek- en dopsleutels, zagen, schroevendraaiers, boorgereedschap en meetgereedschap mogen niet ontbreken. Deze zijn namelijk onmisbaar bij reparaties en onderhoud. Denk ook aan je veiligheid! Handschoenen, een stofmasker, een veiligheidsbril, een EHBO koffer en een brandblusser zijn dus erg belangrijk.

De basis voor je werkplaats is nu gelegd! Het is nu geheel aan jou of je ook allerlei elektrisch gereedschap zoals schuurmachines, boormachines en laser instrumenten wil gaan aanschaffen. Het ligt er maar net aan wat het doel van jouw werkplaats is!

 

sparks-783145_640

Leuk? post