Het belang van een goede vergaderruimte

Je hebt verschillende soorten vergaderruimtes. Het is altijd van belang dat een vergaderruimte zo is ingedeeld dat het zorgt voor zoveel mogelijk productiviteit. Maar hoe kun je dit het beste realiseren? En wat is het belang van een goede vergaderruimte?

Productief personeel

Je hebt vergaderruimtes in allerlei vormen. Ook kunnen ze op verschillende manieren worden ingericht. Als je het maximale uit een vergadering wil halen, is het belangrijk dat personeel zich goed voelt in de ruimte waarin wordt vergadert. Als dit niet het geval is, gaan ze zich vervelen en zijn ze niet erg productief. Een vergaderruimte indeling kan een vergadering maken of breken. Je wil immers een vergadering die zo effectief, rustig en plezierig mogelijk is.

De opstelling is belangrijk


De meest standaard vorm van vergaderen is met zijn allen zitten rondom een lange tafel. Toch blijkt dat veel werknemers dit geen prettige manier van vergaderen vinden. Er zijn natuurlijk ook alternatieven. Als je een vergadering hebt met niet erg veel mensen maar waar wel veel interactiviteit wordt gevraagd, is een grote ronde tafel erg geschikt. Ben je met een grote groep? Dan is school of theater opstelling het beste. Echter is dit niet slim als er moet worden gebrainstormd, het zijn namelijk redelijk passieve opstellingen. Moet er echt onderling worden gesproken, dan is het neerzetten van statafels een goede oplossing.

Licht, kleuren en geluid


Wat ook erg belangrijk is in een vergaderruimte is het licht en de kleuren. Zorg ervoor dat er voldoende daglicht in een vergaderruimte aanwezig is, van kunstmatig licht worden werknemers niet erg productief. Ook de kleuren moeten rustig zijn, een vergadering zelf is al druk genoeg in je hoofd. Er moet kalmte zijn met licht en kleuren. Natuurlijk is ook het geluid in een vergaderruimte erg belangrijk. Als dit niet goed is, is het erg vermoeiend om te blijven luisteren.

Eten en drinken


Ook niet onbelangrijk is eten en drinken tijdens een vergadering. Je kunt niet uren gaan vergaderen zonder iets te drinken en te snacken te hebben. Het is mogelijk, maar personeel wordt hier vaak niet erg productief van. Zorg dus sowieso voor koffie, thee, water en koekjes. Duurt een vergadering langer dan twee uur? Dan zijn bijvoorbeeld broodjes ook wel op zijn plaats.

Leuk? post

Plaats een reactie