Wat te doen als een klant twijfelt?

In de sales kom je het regelmatig tegen; klanten die veel twijfelen en die moeilijk over de streep te trekken zijn. Hoe erg je ook je best doet, hij of zij blijft wikken en wegen en de beslissing uitstellen. Dit is erg vervelend, want op deze manier worden er maar geen knopen doorgehakt. Hoe ga je om met een klant die veel twijfelt en hoe kom je erachter of hij serieus is?

Op de man afvragen
De eerste tip bij het wegnemen van de twijfel is laten zien dat je de twijfel van de klant serieus neemt. Zeg eerlijk dat je het gevoel hebt dat hij twijfelt en vraag waarover de klant zich precies zorgen maakt. Er is een grote kans dat hij nu eerlijk verteld wat de echte reden is van de twijfel. Vraag hoe je deze twijfel weg kunt nemen en probeer samen tot een juiste en eerlijke oplossing te komen. Eigenlijk is iets op de man afvragen altijd de beste oplossing. Stel dat een klant geïnteresseerd lijkt en hij vraagt jou om hem later terug te bellen. Als je twijfelt aan de oprechtheid, vraag dan altijd of de klant het idee heeft dat jullie met elkaar tot zaken kunnen komen. Hierna is de kans groter dat er een eerlijk antwoord volgt.

Er bovenop zitten
Als je het gevoel hebt dat de klant eerst nog andere partijen wil raadplegen, is dit natuurlijk geen probleem. Maar om erachter te komen of dat de echte reden van de twijfel is en of de klant serieus is, zou je kunnen vragen waarin hij zich precies wil verdiepen bij een andere partij. Als je een vaag antwoord krijgt, kun je er vanuit gaan dat de klant niet serieus is. Heb je een klant materiaal gestuurd om te bekijken maar heb je het gevoel dat de klant dit elke keer voor zich uit schuift? Neem het materiaal dan samen door wanneer je een afspraak hebt. Op deze manier kun je samen bespreken of jij de geschikte partij bent voor de klant en weet je zeker dat het bekijken ervan niet wordt uitgesteld.

Sales vacatures
Denk je dat jij een kei bent in het wegnemen van twijfels bij klanten? En ben je toe aan een nieuwe sales uitdaging? Bekijk nu dan snel de nieuwste sales vacatures. Wie weet ga jij binnenkort wel aan de slag als echte sales tijger.

 

Leuk? post

Plaats een reactie