4 unieke opleidingen die je kunt volgen

Er zijn zoveel verschillende en unieke opleidingen beschikbaar. De wereld is natuurlijk continu in ontwikkeling en daar passen deze opleidingen zich op aan. In dit artikel bespreken we vier unieke opleidingen die je waarschijnlijk nog niet eerder bent tegengekomen. 

Opleiding tot dronepiloot

Drones hebben veel nieuwe mogelijkheden gecreëerd in allerlei verschillende sectoren. Denk aan de landbouw, fotografie, beveiliging en logistiek. De opleiding tot dronepiloot is bedoeld om studenten te leren hoe ze veilig en goed drones kunnen bedienen en onderhouden. Tijdens de opleiding leer je de technische dingen van drones. Ook leer je over de regels die bij drones komen kijken. Uiteraard heb je ook veel praktijklessen. Je krijgt dan de kans om in verschillende omgevingen te vliegen. Heb je de opleiding afgerond? Dan kun je aan de slag als dronepiloot. Je kunt bijvoorbeeld beelden maken voor de media. Of infrastructuur inspecteren voor bouwbedrijven. Of surveillances doen voor beveiligingsbedrijven. 

Gaming en Esports Management

Met je opleiding Gaming en Esports Management word je voorbereid op een baan in de richting van professionele gaming. Je krijgt hier stof van bedrijfskunde, marketing en evenementenmanagement. Dit is dan vooral gericht op de gaming-industrie. Je leert hoe je esports-toernooien kunt organiseren. Maar ook hoe je teams kunt managen. Of hoe je marketingstrategieën kunt ontwikkelen. Je leert ook veel over de technologie en trends. Ben je afgestudeerd? Dan kun je aan de slag bij gameontwikkelaars, esports-organisaties, marketingbureaus of als zelfstandig esports-manager. 

Opleiding aan de slag met de omgevingswet

De omgevingswet is een paar jaar geleden ingevoerd in Nederland. En er is steeds meer vraag naar mensen die verstand hebben van deze wetgeving. De opleiding aan de slag met de omgevingswet is speciaal ontworpen om studenten te leren over deze wetgeving. Tijdens deze opleiding leer je alles van de omgevingswet, inclusief de juridische en administratieve aspecten. Je leert over procedures en instrumenten die gebruikt worden. Praktijkgerichte lessen helpen je om deze kennis toe te passen in realistische scenario’s. Heb je de opleiding afgerond? Dan kun je aan het werk bij gemeenten, provincies, adviesbureaus of in de bouwsector. Je rol zal vaak gericht zijn op het implementeren en handhaven van de omgevingswet. Hierdoor ben je belangrijk voor de ruimtelijke ontwikkeling en milieubescherming.

Stikstof expert opleiding

De stikstofcrisis is een belangrijk milieuprobleem in Nederland en veel andere landen. De Stikstof Expert Opleiding is gemaakt om mensen op te leiden die de kennis en vaardigheden hebben om stikstofuitstoot te meten, analyseren en verminderen. Je leert alles over de chemie en ecologie van stikstof. Je leert ook over verschillende meetinstrumenten en analysetechnieken om stikstofniveaus te kunnen beoordelen. Je leert ook over de regelgeving en beleidsmaatregelen. Als je afgestudeerd bent, kun je gaan werken bij milieuadviesbureaus, overheidsinstanties, onderzoeksinstellingen of in de agrarische sector. 

5/5 - (1)

Plaats een reactie