4 mogelijkheden voor het automatiseren van uw IT-infrastructuur

Bedrijven en organisaties zijn steeds meer afhankelijk van informatietechnologie (IT), oftewel informatie- en communicatietechnologie (ICT). In dit artikel wordt op de begrippen ICT en automatisering ingegaan. Verder worden vier mogelijkheden toegelicht op het gebied van ICT automatisering.

IT en automatisering

IT staat voor informatietechnologie. Vaak noemen mensen dit ICT, oftewel informatie- en communicatietechnologie (ICT). Het onderscheid tussen beiden is in de loop der jaren vervaagd. Bedrijven die met IT of ICT te maken hebben, houden zich bezig met informatiesystemen, telecommunicatie, computers en software. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het beheer van systemen en netwerken . De betekenis van het begrip automatisering kan deels uit de naam worden opgemaakt. Het begrip houdt in dat werkprocessen automatisch worden gemaakt door machines software of computers met als doel om processen beter en efficiënter te laten verlopen.  

Virtualisatie

Virtualisatie maakt het mogelijk om meerdere besturings- en softwaresystemen tegelijk te laten draaien in clustervorm van een server. De IT-infrastructuur van uw bedrijf wordt hierdoor eenvoudiger en efficiënter. Software wordt sneller geïmplementeerd, prestaties verbeteren en het wordt mogelijk om taken te automatiseren.

Netwerkbeheer uitbesteden

Het uitbesteden van uw netwerkbeheer aan een professional, zorgt ervoor dat uw netwerk altijd goed werkt. Iedereen kan productief aan de slag en heeft toegang tot alle bestanden in de cloud. Heeft u te weinig budget om een eigen netwerkbeheerder in dienst te nemen en wilt u wel graag uw netwerkbeheer uitbesteden? Dan kan netwerkbeheerder Ritchie Solutions uw netwerkbeheer onderhouden. Deze ontwerpt, implementeert, onderhoudt, beheert en beveiligt deze al uw bedrade en draadloze netwerken. Door netwerkbeheer uit te besteden, kunt u erop vertrouwen dat uw netwerk goed onderhouden wordt en eventuele problemen tijdig worden gesignaleerd en kunnen worden opgelost.

Cloudoplossingen uitbesteden

Tegenwoordig werkt ongeveer de helft van alle bedrijven in Nederland vanuit de cloud. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Van kostenbesparend tot een betere interactie met klanten en leveranciers. Werken in de cloud heeft veel voordelen. Zo is het voordelig, maakt het flexibel werken mogelijk en ontstaat er minder kans op calamiteiten zoals bij een systeem wel het geval is. Dan kan het voorkomen dat het systeem eruit ligt en niemand hiertoe toegang  heeft, waardoor het werk stil komt te liggen. Bij werken in de cloud is deze kans kleiner. Toch kan de implementatie en het beheer van cloudoplossingen ingewikkeld zijn. Daarom is het verstandig om dit uit te besteden aan een netwerkbeheerder, als u deze zelf niet in huis heeft.

Systeembeheer uitbesteden

Het uitbesteden van het systeembeheer van uw bedrijf zorgt ervoor dat een gecertificeerde systeembeheerder uw systeem onderhoudt en daarmee defecten voorkomt. Als er toch calamiteiten ontstaan, kan deze systeembeheerder problemen vroegtijdig oplossen. U er heeft zo zelf geen omkijken meer naar. Dat is vooral handig als u zelf geen ICT kennis heeft, of als er in uw bedrijf geen ICT professional werkt.

Meer informatie ICT automatisering

Wilt u meer informatie over ICT automatisering? Neem dan contact op met netwerkbeheerder Ritchie Solutions. Het team van experts staat voor u klaar, beantwoordt uw vragen en helpt u graag met het maken van de juiste keuze voor het automatiseren van uw IT en ICT.

Leuk? post

Plaats een reactie