3 redenen om te werken in de cloud

Wanneer je werkt in de cloud sla je je documenten niet op op een computer of lokale server, maar in een online omgeving. Zo is je werkomgeving altijd en overal beschikbaar: thuis, onderweg, bij een klant of gewoon op de zaak.

Over het algemeen zijn cloud services beschikbaar in twee vormen. De eerste vorm is een werkomgeving voor je documenten, waarin je online kunt werken. De tweede optie is een virtuele desktop-omgeving. Met de tweede optie kun je het bureaublad van je werkcomputer op elke computer gebruiken en heb je overal toegang tot je programma’s.

Overal toegang tot je documenten

Met een online werkplek heb je altijd en overal toegang tot je documenten. Je bent niet langer afhankelijk van een computer, want bijna alle cloud services zijn geoptimaliseerd voor alle apparaten. Het maakt dus niet uit of je nu thuis op de bank zit met je tablet of als je op je telefoon even snel iets wil laten zien, alles is mogelijk met de cloud.

Het is namelijk zo dat de cloud services al je data synchroniseren op al je apparaten. Zodra je geen verbinding meer met internet hebt, werk je met je lokaal opgeslagen bestanden. Heb je weer een goede internetverbinding? Dan worden al je bestanden in de cloud weer bijgewerkt en wordt de nieuwe versie verspreid over je apparaten. Het is dus niet nodig om meer mobiele MB’s aan te vragen als je graag gebruik wilt maken van online werken.

Altijd up-to-date

Omdat je bestanden in de cloud continu synchroniseren, ben je ervan verzekerd dat je altijd met de laatste versie van je documenten werkt. Nog beter zelfs: wanneer je per ongeluk iets verwijdert, biedt elke virtuele documentenserver een uitgebreid versiebeheer. Zo raak je dus nooit meer iets belangrijks kwijt.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Mocht je op zoek zijn naar een online werkplek, dan zul je al snel uitkomen bij Microsoft. Microsoft is namelijk nog steeds de grote heerser op de desktop-markt. Via Microsoft Sharepoint kun je al je documenten in de cloud beheren en bewerken met je collega’s of derden. Zou je ook graag in de cloud willen werken? Dan kun je bij Microsoft kiezen voor de hosted desktop. Toch zou Microsoft geen Microsoft heten als erg geen behoorlijk prijskaartje aan deze oplossing hing. Zo betaal je al snel tussen de 10 en 25 euro per medewerker per maand voor Sharepoint.

Mocht je toch graag op het budget letten? Dan zijn er nog honderden andere aanbieders, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Kijk dus even goed welke het best bij jouw wensen en organisatie past.

Leuk? post