Nauwkeurigere Prijsopgaven in Website Ontwikkeling

Elke programmeur zal je vertellen hoe ongelofelijk moeilijk het is om de prijsopgave nauwkeurig in te schatten wanneer hen een project wordt aangeboden. Er zijn tijden wanneer een ontwikkelaar letterlijk zal moeten gissen naar een nummer als er om een prijsopgave word gevraagd. Maar er zijn manieren waarop een programmeur deze nauwkeuriger kan inschatten. De 3 beste manieren die je moet onthouden om dit nauwkeurig te doen zijn: strekking, schaal en snelheid.

Bepaal de Schaal

Alle projecten hebben een schaal. Jammer genoeg is het altijd groter dan de cliënt zich realiseert. Dus is het in wezen de taak van de programmeur om te anticiperen dat de omvang zal toenemen en zal uitlopen tot het punt waar niemand het project meer herkent. Om te beginnen, leer de bekende schaal. Zoek dan naar eventuele rode vlaggen of mogelijke hindernissen. Bedenk het aantal uren dat je denkt dat het zal duren om het project te voltooien. Voeg dan 30% aan dit nummer toe. Deze manier van prijsopgave voor het website ontwikkelingswerk zal helpen door je een buffer voor eventuele problemen te geven.

Bepaal de Strekking

Iedere cliënt doet hetzelfde wanneer ze beseffen wat je voor ze kan doen. In het midden van het website ontwikkelingsproject zal uw cliënt zien hoe geweldig je bent en besluiten om een fantastisch nieuw idee te introduceren. Je hebt al een prijsopgave voor dit werk bepaald, dus wat nu? Als je de offerte correct heb opgesteld moet je een orderregel hebben dat stipuleert dat eventuele wijzigingen in de strekking of schaal van het project zullen worden gefactureerd tegen jouw uurtarief in aanvulling op de prijsopgave. Verwijs dan simpelweg naar de prijsopgave en zeg “Dat kan ik doen. Het zal een extra honderd uur duren.” Dat zal de cliënt waarschijnlijk wel stil houden.

Bepaal de Snelheid

Soms vergeten ontwikkelaars dat ze veel sneller zijn dan ze vroeger waren. Als je al jaren lang websites ontwikkeld, ben je waarschijnlijk veel sneller dan je vroeger was. Dus wie profiteert van deze snelheid? Moet jij of jou cliënt profiteren van jou ongelofelijk snelle en perfecte programmeerkennis? Het antwoord is beide. Jouw cliënt moet profiteren van het feit dat jij voor een betaalbare prijs tijdig werkt. Je moet echter altijd de normale prijs vragen voor iets wat je ontwikkelt. Als alle andere ontwikkelaars 100 uur zou nemen om iets te ontwikkelen, moet jij niet maar 10 vragen. Je zal die extra uren nodig hebben voor al het andere website ontwikkelingswerk dat je zal moeten toevoegen aan je project. Ontwikkelingstijd is een waardevolle vaardigheid en het moet door zowel jezelf als je cliënt gewaardeerd worden.

Om meer te leren over goede website ontwikkeling, bezoek nieuwewebsitelatenmaken.nl. Dit netwerk van website ontwikkelingsbureaus is, gespecialiseerd in website design, e-commerce ontwikkeling en on- of off site search engine marketing (SEM) technieken om je organisch op de eerste pagina van Google te krijgen.

Leuk? post