Kettingslot winkel

Voor het beste kettingslot ga je naar de kettingslot winkel, een specialist met een ruime keuze aan kettingsloten voor alle vervoersmiddelen. Een kettingslot winkel online kan je veel geld besparen en je hebt de grootste keuze in kettingsloten. Zo weet je zeker dat je het beste kettingslot zult kopen voor jouw voertuig. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goed kettingslot? Hier zijn een aantal praktische tips waarmee de keuze in de kettingslot winkel een stuk eenvoudiger wordt!

 

Goed en gekeurd

Het is niet wettelijk verplicht voor een fabrikant van sloten om het product te laten keuren op veiligheid. Maar de verzekering kan wel eisen stellen aan het slot dat je gebruikt. In Nederland is er een speciale stichting genaamd ART die sloten keurt en een keurmerk toekent met een rating van één tot vijf sterren. Hoe hoger het aantal sterren, hoe beter het slot is beveiligd tegen openbreken.

Er zijn zeer degelijke sloten zonder ART keurmerk. Het is alleen moeilijk in te schatten welke ketting van betrouwbare kwaliteit is. Je kunt je laten adviseren door de kettingslot winkel. Je moet ook zeker rekening houden met de voorwaarden van jouw verzekering wanneer je een diefstal verzekering hebt afgesloten. Als een kettingslot met ART rating twee of hoger verplicht wordt gesteld is het raadzaam te investeren in een gekeurd slot.

 

De lengte van de ketting

Je hebt korte en lange kettingen. Een kortere ketting weegt minder zwaar en neemt minder ruimte in. Zorg er in ieder geval voor dat de ketting lang genoeg is voor het voor- en achterwiel van jouw type scooter. Controleer bij jouw model waar de ketting het beste past. Sommige merken en modellen hebben niet zoveel ruimte voor dikke schakels en stugge kettingsloten.

Met een langere ketting kun je de scooter beter vastmaken aan een paal of fietsenrek. De scooter om een vaststaand object leggen is altijd aan te raden. Bij een slot dat alleen om het wiel hangt kan de scooter in zijn geheel worden meegenomen. Het hangt ook af van de situatie, locatie en tijdsduur.

In de kettingslot winkel kun je veel soorten kettingen vinden met verschillende prijzen. Koop verstandig en neem niet meteen de goedkoopste ketting die je kunt vinden. De prijs van een goede ketting hoeft niet veel duurder te zijn dan een budget ketting, en een nieuwe scooter is altijd een stuk duurder. Kijk in de kettingslot winkel voor de beste ketting…en een veilig gevoel!

Leuk? post