Goedkope fiets kopen

Een goedkope fiets kopen kan verkeerd aflopen als je niet weet waar je op moet letten voordat je zo een fiets aanschaft.  Je zult je eerst moeten afvragen aan welke eisen zo een fiets moet voldoen om van goedkoop geen “duurkoop” te maken.  Fietsen is een van de beste sporten, omdat het een combinatie is van uithoudingsvermogen, cardiovasculaire oefeningen en veel plezier.

Als we een fiets aanschaffen moet die aan enkele eisen voldoen die nodig zijn om jarenlang, veilig en met plezier te fietsen:

Het Frame van je fiets

Het eerste dat opvalt bij een fiets is natuurlijk het frame. Het frame geeft de vorm en sierlijkheid aan, is het een heren of damesfiets, een racefiets, kortom de vorm van de fiets springt meteen in het oog. Ga je een goedkope fiets kopen, dan is het frame een van de eerste zaken waarop je moet letten, want een goed frame zorgt voor stabiliteit, en dat is het allerbelangrijkste voor een fietser. Laat je dus goed inlichten door het technisch winkelpersoneel van River fietsen, want die zullen je graag adviseren zodat je met een gerust hart je keus kunt maken.

Het zadel van je fiets

Als je voor het eerst op een fiets gaat zitten moet het zadel meteen prettig aanvoelen, en een goede zithouding stimuleren. Als je een krampachtige houding moet aannemen zodra je het zadel onder je zitvlak voelt, en de neiging krijgt om direct van de fiets af te springen, dan is dat zadel voor jou niet de juiste en moet je een andere uitproberen. Je fiets valt of staat, letterlijk en figuurlijk met het ongerief of comfort van je zadel.

Het stuur van je fiets

Het stuur van de fiets moet goed afstelbaar zijn.  Een van de zaken waarop gelet moet worden bij het afstellen van het stuur is dat de markeringen die zich aan de onderzijde van de stuurpen bevinden in de vork moeten blijven en niet te zien komen. Een goedkope fiets kopen is geen probleem als je de juiste informatie krijgt over welke fiets bij jou past, en die informatie krijg je bij River fietsen zowel online als offline.

 

Leuk? post