E-liquid kopen, waar op letten?

cosmic-fog-liquid-kopenJe bent van plan om elektrisch te gaan roken of bent inmiddels al toegetreden tot de groep van elektrische rokers, maar je wilt meer weten over e-liquids. Waar moet je zoal op letten?

 

Let op het nicotinegehalte

Koop niet een e-liquid zonder dat je nagaat welke nicotinedosis bij jou past. Kom er dus achter wat voor elektrische ‘roker’ je bent. Bestel je e-liquids terwijl deze een veel hoger nicotinegehalte hebben dan dat je gewend bent met traditionele sigaretten, dan kan dit voor problemen zorgen. Je wordt verslaafder en een plotselinge verhoging van nicotine kan leiden tot lichamelijke problemen zoals misselijkheid, een verhoogde hartslag en duizeligheid. Koop je echt e-liquids met een te laag nicotinegehalte, dan kan het zo zijn dat je juist meer gaat dampen om aan je nicotineniveau te komen. Dat laatste is natuurlijk ook niet gewenst. Over het algemeen kan je in de meeste webshops kiezen uit 4 tot 5 verschillende nicotinesterktes. Deze sterktes komen zo goed mogelijk overeen met verschillende sigarettensterktes. Hieronder kan je nagaan welke sterktes bij e-liquids overeenkomen met echte sigaretten of shag.

 

  • Een hoog nicotinesterke: 24 tot 19 mg komt ongeveer overeen met de nicotine die in (zeer) zware shag of (zeer) zware sigaretten zit
  • Een medium nicotinesterke: 12 mg is vergelijkbaar met die van normale sigaretten
  • Een laag nicotinesterke: 6 mg nicotine is ongeveer evenveel als dat wat in light sigaretten zit
  • Geen nicotinesterke: 0 mg = nicotinevrije e-liquid

 

Zelf je sterkte maken

e-liquid-mixenHet is ook mogelijk om zelf je nicotinegehalte te bepalen. Je kunt daarvoor e-liquids met elkaar mixen, totdat je bij een sterkte komt die bij je past. Koop daarvoor een nicotinevrije e-liquid en voeg vervolgens daarmee enkele druppels toe aan een e-liquid met een bepaalde nicotinedosis. Je kunt iedere sterkte zelf creëren tot een maximum van onder de 24 mg. Hiermee is het ook mogelijk om langzaamaan van je nicotineverslaving af te komen door de sterkte na verloop van tijd af te bouwen.

 

Andere aandachtspunten

Het is belangrijk om de onderstaande aandachtspunten goed door te lezen voordat je e-liquids besteld. Als je rekening houdt met deze punten dan weet je zeker dat je te maken hebt met een e-liquid die veilig is in gebruik.

 

  • Het flesje of de verpakking moet beschikken over een lotnummer. Daardoor is deze tijdens ’t productieproces goed te traceren
  • De naam van de leverancier van de e-liquid moet aanwezig zijn. Ook moet worden aangeven welke stoffen zijn gebruikt voor de productie
  • Ook de datum van productie en de houdbaarheidsdatum moeten aanwezig zijn
  • Belangrijk: De hoeveelheid nicotine in mg per flesje
  • De afkomst van het product (land en/of continent
  • Het beste is om te kiezen voor een e-liquid met een Nederlandse productomschrijving in etiketvorm op het flesje

 

E-liquids zijn goedkoper dan e-sigaretten met cartridge

eliquidsE-sigaretten met cartridges zijn populair maar lang niet zo goedkoop als e-sigaretten waarvan je de tankjes (cartomizers) zelf kan vullen met een e-liquid vloeistof. De cartridge van een e-sigaret moet je na verloop van tijd vervangen. Deze cartridges zijn duurder in aanschaf dan losse flesjes met vloeistof. Zelf je e-liquid bijvullen is dus veel goedkoper. Je kan overigens kiezen uit tientallen tot honderden verschillende smaakjes. Je kunt de smaakjes zelfs met elkaar mixen totdat je een smaak hebt gevonden waarmee jij het lekkerst dampt!

 

E-liquids kopen

Ben je op zoek naar een snelle maar vooral voordelige leverancier die alles op voorraad heeft? Ga dan naar http://eliquidkopen.nl/. De voordelige webshop heeft echt alle liquids die er maar zijn en wanneer je meer besteld dan krijg je meer korting. Ook wanneer je jouw favoriete liquid nergens kunt vinden mét nicotine, dan heb je nog een reden om eens een kijkje te nemen bij e-liquid kopen.nl.

e-liquid-bulk-prijzen

Leuk? post