ATV shop

Voor een betrouwbare en degelijke Quad ga je naar de ATV shop! Een ATV is een All Terrain Vehicle, een kruising tussen een auto en een motor waarmee je zowel op de weg als in de vrije natuur mee kunt rijden. Een ATV doet zijn naam eer aan, overal voelt deze machine zich op zijn plek, en je zult de vrijheid ervaren zodra je plaatsneemt. Naast All Terrain is het ook All Purpose, er zijn volop mogelijkheden met een ATV.

 

Klein en fel, groot en krachtig

Met een ATV vanaf 50cc mag je ook de snelweg op, maar er zijn nog veel zwaardere modellen verkrijgbaar. In de ATV shop kun je kiezen uit modellen van 50cc tot aan 500cc. Houd er wel rekening mee dat je een kenteken nodig hebt om te rijden op de openbare weg. Als je alleen op privé terrein blijft hoef je geen kenteken registratie aan te vragen. Dat scheelt behoorlijk in prijs, een kenteken voor een 500cc Quad ligt rond de duizend euro!

 

Grote scooter of kleine tractor?

Je kunt een ATV zien als een scooter op vier wielen. De zwaardere modellen worden ook regelmatig gebruikt voor de landbouw op plaatsen waar een tractor niet praktisch is. Je moet dan wel een trekhaak monteren op de Quad, die kun je in de ATV shop bestellen. Met een autorijbewijs mag je op elke ATV rijden, voor een ATV onder de 50cc is een brommer rijbewijs al voldoende.

 

Automatische versnelling

In de ATV shop vind je alleen maar modellen met een automatische versnellingsbak. Je hebt sowieso geen voetpedalen, je bestuurt de ATV met je handen, net als op een brommer of scooter. Met een druk op de knop start je de ATV en je rijdt weg. Het is ook een voordeel dat een ATV niet APK gekeurd hoeft te worden. Je hebt dus de meeste voordelen van een scooter én de meeste voordelen van een auto!

 

ATV of Quad?

De termen ATV en Quad betekenen eigenlijk hetzelfde. Of je kiest voor een ATV op de openbare weg, of alleen voor off-road, je moet wel een goede verzekering afsluiten. Dat is niet duur, op basis van jouw persoonlijke situatie betaal je waarschijnlijk slechts enkele euro’s per maand. Als je niet kunt wachten om het geld bij elkaar te sparen voor een prachtige Quad kun je in de ATV shop ook een lease contract afsluiten. Dat betaal je elke maand waarmee je de kosten kunt spreiden.

Leuk? post