Groupage voor meer efficiëntie

Als je gaat kijken in de haven van Rotterdam, dan zie je daar onwijs grote schepen binnenkomen en ook uitvaren. Deze schepen vervoeren echt van alles. Van voedsel tot medicijnen tot bepaalde grondstoffen voor wat dan ook. Veel van deze schepen zijn dan ook containerschepen. Op een schip kunnen voor het oog wel ontelbaar containers en toch is het voor deze schepen ook allemaal te veel. Er moet dus worden gekeken naar een oplossing. Een oplossing is groupage, dit is de laatste jaren nog niet heel veel gebeurd, maar er wordt wel steeds meer naar gekeken. Zo is ook de haven van Rotterdam bezig voor meer effectiviteit.

Wat is groupage

Ik had hierboven dat groupage de oplossing is om de hoeveelheid containers tegen te gaan. Alleen, wat is deze manier eigenlijk? Heel simpel gezegd is het gewoon producten bij elkaar doen in de containers. Er zijn natuurlijk heel veel mensen die producten nodig hebben en bestellen, maar vaak gingen deze dan per aparte container. Nu wordt er gekeken of er producten bij elkaar kunnen. Er moet wel goed opgelet worden want de locatie moet goed zijn, de producten moeten bij elkaar kunnen. Je kan geen etenswaren en andere producten bij elkaar bewaren, en de levertijd moet goed zijn.

Expediteurs

De mensen die dit voor elkaar moeten krijgen zijn de expediteurs. Deze mensen moeten er dus voor zorgen dat alles op rolletjes loopt en over het algemeen gebeurt dat ook. Dit zijn ervaren mensen die precies weten wat ze doen en je ook op de hoogte houden. Als je bijvoorbeeld producten naar het buitenland moet vervoeren, dan houden de expediteurs jou op de hoogte over de status van jouw verzending.

Meer weten?

Wil je nu meer weten over groupage en wat er allemaal nodig is om de producten te verzenden? Neem dan contact op, of kijk op de website.

Leuk? post

Plaats een reactie