Eindelijk met de trein naar Londen

Het is eindelijk zover: vanaf 4 april kun je uit Nederland met de trein naar Londen. Dagelijks rijden er twee rechtstreekse treinen per dag tussen Amsterdam, Rotterdam en Londen. Hiermee wordt de Eurostar een serieuze concurrent voor het vliegtuig.

Alleen richting Nederland zonder overstap

Voorlopig kun je vanuit Nederland nog niet rechtstreeks reizen; je moet in Brussel-Zuid de trein verlaten voor de verplichte paspoortcontrole. De Nederlandse regering werkt er hard aan om deze controle al in Nederland te doen, zodat je kunt blijven zitten in Brussel (en 30 minuten eerder aankomt in Engeland).

Richting Nederland profiteren reizigers echter wel meteen van een directe verbinding, zonder overstap. Hiermee komt de reistijd uit op slechts 3 uur van Londen naar Amsterdam.

Soorten tickets

Tickets voor de Eurostar naar Londen worden aangeboden in verschillende tariefklassen, de goedkoopste is het No-Flex ticket (beschikbaar vanaf € 40 enkele reis) voor de tweede klasse. Tickets worden duurder naarmate de reisdatum dichterbij komt. Ook betaal je voor de eerste klasse, Standard Premier en Business Premier, een hogere prijs. Daar staat dan wel weer tegenover dat een maaltijd aan boord inbegrepen is in de ticketprijs.

De makkelijkste manier om goedkope tickets te vinden is door ze online te boeken. Op de website van de aanbieders vind je een overzichtelijk schema met per datum de prijs voor tickets. Zo vind je eenvoudig uit op welke datum je voordelig kunt reizen.

Via de Kanaaltunnel

De trein naar Londen rijdt via de Kanaaltunnel, een hoogstaand ingenieurswerk. Deze tunnel vormt een vaste verbinding tussen Calais in Frankrijk en Ashford in Engeland.

In de tunnel heb je uitstekend bereik op je mobiele telefoon. De treinen rijden ongeveer 160 kilometer per uur in de tunnel, de rest van de route wordt afgelegd over hogesnelheidslijnen waarbij de snelheid oploopt tot maar liefst 300 kilometer per uur.

4.7/5 - (3)

Plaats een reactie