Bespaar tips voor een verhuizing

Verhuisplannen? Misschien ga je van een appartementje naar een twee-onder-één-kapwoning of een vrijstaand huis, er zijn hoe dan ook veel spullen die mee moeten. Grote meubels, kleding en kleine persoonlijk spullen. Alles gaat in verschillende dozen en kratten en wordt vervolgens naar het nieuwe huis gebracht. Maar dit kost vaak meer dan verwacht! Omdat een nieuw huis al voldoende kosten met zich mee brengt, geven we een aantal bespaar tips!

Kijk & vergelijk

Wil je toch een auto huren of een verhuisbedrijf om hulp vragen? Vraag dan verschillende offertes aan. Zo kun je onderhandelen over de prijs en weet je waar je op moet letten. Welke diensten ze wel of niet moeten aanbieden en wat ze allemaal meenemen. Door veel te vergelijken en uit te zoeken kun je tot 40% besparen.

Kies een doordeweekse dag

Verhuisdagen zijn vaak op zaterdag, omdat de meesten mensen dan vrij zijn. Maar, dat weten verhuis- en/of verhuurbedrijven natuurlijk ook. Zij zijn zo slim om hierop in te spelen en op zaterdag een toeslag van maar liefst 25% te rekenen. Daarnaast rekenen ze op zondag zelfs een toeslag van 75 procent. Om deze kosten te voorkomen, verhuis je dus op een doordeweekse dag.

Sorteer en gooi weg

Mensen hebben van nature de gewoonte om spullen te bewaren en vooral moeite met weggooien. Overbodige spullen dragen bij aan hogere verhuiskosten, omdat er dan meer van A naar B verplaatst moet worden. Loop dus alle spullen goed na en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Van oude kleren tot huishoudelijke apparaten. Oude kleren kun je in een kledingbak gooien waardoor ze naar ontwikkelingslanden worden gestuurd. Huishoudelijke apparaten kun je gratis inleveren bij je gemeente. Door flink te filteren in je spullen, bespaar je verhuisruimte in een verhuiswagen en scheelt dit in onkosten.

Werkgever

Check bij je werkgever of je in aanraking komt voor een verhuiskostenregeling. Het kan voorkomen dat je werkgever een aantal kosten voor je betaalt, bijvoorbeeld als je bent verhuist voor een nieuwe baan. In dat geval ben je genoodzaakt om een nieuw huis te zoeken. Of wanneer de huurbaas vanwege een sloping of renovatie het contract op zegt, in dat geval kan het zijn dat deze je tegemoet komt in de kosten.

Zelfstandig verhuizen

Door een groot deel van de verhuizing zelfstandig te doen, in plaats van door een verhuisbedrijf, bespaar je kosten. Denk aan zelf dozen en tape regelen om spullen in te pakken. Of zelf een auto te huren voor de verhuizing.

Leuk? post