Veilige speeltoestellen

Heb je voor de kinderen in je tuin één of meerdere speeltoestellen staan? Dan kan er altijd een ongelukje gebeuren. Kinderen zijn als ze aan het spelen zijn wild en onoplettend, dus uit een speeltoestel vallen hoort er nu eenmaal bij. Om zwaar letsel te voorkomen bij een eventuele val uit een speeltoestel kun je de omgeving zo veilig mogelijk maken. Een gazon waar de speeltoestellen op staan scheelt al heel wat, maar wat als je geen gazon hebt en je tuin bestaat uit tegels? Dan kun je rondom de speeltoestellen rubberen tegels leggen.

Wat zijn rubberen tegels?

Rubberen tegels zijn tegels die je in je tuin kunt leggen, maar niet van beton zijn, maar van rubber. Dit is rubber dat uit de latexboom gewonnen wordt en daardoor ook nog eens milieuvriendelijk is. Het grote voordeel van rubberen tegels is dat het zacht is als je er overheen loopt, maar ook zeer geschikt is om rondom speeltoestellen te leggen. Je kunt het hele gebied waar de toestellen staan beleggen met rubberen tegels, maar dit kan ook op strategische punten onder de speeltoestellen. Wanneer kinderen uit een speeltoestel vallen zal een rubberen tegel vele malen zachter zijn om op te vallen dan een betonnen tegel en het breekt de val. Rubberen tegels zijn dus een veilig alternatief van betontegels.

Soorten rubberen tegels

Rubberen tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt gaan voor grote tegels, kleine tegels of zelfs rubberen klinkers. Standaard zal een rubberen tegel zwart van kleur zijn, maar het is ook mogelijk om ze in wat vrolijkere kleuren te krijgen, zoals rood of groen. Een bijzondere vorm van een rubberen tegel is de kunstgrastegel. Dit is een rubberen tegel, waarvan de toplaag uit kunstgras bestaat. Zo kun je toch nog een soort van gazon rondom de speeltoestellen creëren en je weet dat een val uit een speeltoestel zacht en veilig zal zijn.

5/5 - (1)

Plaats een reactie