Twee diervriendelijke manieren om snel van slakken af te komen

Het natte weer van de afgelopen tijd heeft de grond behoorlijk vochtig gemaakt. Dat zorgt bij veel boeren en tuinders voor mislukte oogsten. En als hun slakroppen nog niet verdronken waren door het water in de tuin, zouden ze opgegeten zijn door de slakken. Deze onwelkome beestjes hebben al voor een heuse plaag gezorgd bij onze zuiderburen. Hoe zorg je ervoor dat ze jouw moestuin met rust laten?

Zonder gif van slakken af

Uiteraard zijn er een hoop middeltjes op de markt die je kunt kopen tegen slakken. De meeste van deze middeltjes zijn niet diervriendelijk en ook niet goed voor jouw eigen gezondheid. Daarom willen wij je tips geven die de slakken zonder gif op afstand houden zodat de oogst jouw eigen gezondheid niet aantast en de beestjes geen pijnlijke dood hoeven te doorstaan.

Waarom zie je er zoveel slakken deze zomer?

Of we te maken hebben met een slakkenplaag is volgens experts lastig te zeggen. Slakken verstoppen zich namelijk in de zomer op donkere plekken. Dit jaar is het extreem vochtig weer zonder dat de temperatuur al te hoog is, precies wat slakken prettig vinden. Dat is de reden dat de slakken meer aan de wandel gaan en je ze vaker tegenkomt.

Manier 1: kopertape

Slakken kunnen niet tegen koper en blijven er het liefst ver van weg. Een oplossing is kopertape. Dat kun je online kopen en om plantenbakken tapen. Plant je gewassen in deze bakken en de slakken blijven van je heerlijke sla af.

Manier 2: eischalen

Eischalen houden slakken ook op een diervriendelijke manier op afstand. Breek de schalen in twee en zet ze met de bolle kant boven in een cirkel om je plant. Slakken komen niet door de cirkel van eischalen heen en zo zijn je gewassen beschermd! Je kunt de eischalen overigens ook in stukjes breken en over de grond van je moestuin strooien.

Leuk? post