Het plaatsen van siergrassen

Iedereen is natuurlijk wel bekend met het standaard gras. Het is mogelijk om dit in de tuin te plaatsen. Er bestaat echter ook nog de mogelijkheid om een keuze te maken uit een van de verschillende soorten siergrassen. Het gaat hierbij om, zoals de benaming al aangeeft, mooi gras dat veelal voor de sier wordt gebruikt. U kunt tegenwoordig ook siergrassen kopen via het internet.

Het plaatsen van siergrassen in uw tuin

Wanneer je hebt besloten om gebruik te gaan maken van siergras in de tuin, moet er nog de keuze worden gemaakt uit de verschillende soorten siergrassen. Er zijn namelijk veel soorten verkrijgbaar. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ieder grassoort beschikt zo weer over andere voordelen en kenmerken. Wanneer je een keuze moet gaan maken uit de verschillende grassoorten, wordt er daarom ook wel aangeraden om eerst te kijken wat voor soort gras het precies is. Hierbij kun je denken aan de bloeiperiode, het onderhoud en uiteraard hoe het er uit ziet.

Lampenpoetsergras siergras

siergrassen
Een van de soorten siergras waar je uit zou kunnen kiezen is het zo gehete lampenpoetsergras. Dit is een erg populaire plant dat steeds vaker in de tuin wordt geplaatst door mensen. Het grootste voordeel is dat het gras vrij laag blijft. Het beschikt over een smal blad, en in de herfst krijgt het mooie roodbruine pluimen.

Vingergras


Vingergras, ook wel shenandoah genoemd, beschikt over prachtige herfstkleuren. Het gaat hierbij echter wel om een laatbloeier. De pluimen die zich op de plant bevinden veranderen in doorzichtige wolken. Bij vingergras kan er ook nog weer een keuze worden gemaakt uit verschillende soorten. Zo bestaan de soorten heavy metal, rotstrahlbusch en cloud nine ook nog.

Blauwgras siergras


Blauwgras, je kunt je misschien al voorstellen welke kleur dit siergras heeft. Het gaat hierbij om pollen met een meter doorsnede. De plant heeft de naam blauwgras gekregen omdat het opvallende blauwgrijze bladeren krijgt.

Leuk? post