De leukste tuinideeën voor de zomer

Tuinen zijn er in allerlei soorten te vinden. De ene wil geen onderhoud en kiest voor bestrating en wat bloempotten, de ander gaat voor een romantische tuin, een Ibiza-tuin of een tuin met allerlei tuinkamers. Niet iedereen gaat meer voor die klassieke indeling van een terras, grasveldje en borders, hoewel mensen met kinderen en ouderen wel vaak voor deze indeling gaan. De tuin wordt echter steeds meer gezien als een verlengstuk van het huis en soms zie je door alle mogelijkheden de bomen niet meer door het bos. Daarom geven wij je wat tuin inspiratie.

Verlengstuk van de woonkamer

Je ziet steeds vaker dat de tuin een onderdeel lijkt te zijn van de woonkamer. Dit is te zien aan de keuze voor tegels die op de vloer in de woonkamer lijken, maar ook aan de ramen tot de grond, waardoor het lijkt alsof je te maken hebt met één grote ruimte en je de woonkamer optisch ook gelijk groter wordt. Om dit extra kracht bij te zetten, kun je nog meer elementen uit de woonkamer terug laten komen in de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kleurenpalet, maar ook aan items, zoals huiselijke kussens en een kleed. Je kunt tegenwoordig bij veel winkels speciale buitenkleden kopen die bestand zijn tegen alle weersinvloeden.

Ontspannen sfeer

De tuin betekent voor veel mensen ontspanning en rust. Als dit voor jou ook geldt, richt hem dan ook in met dit in je gedachten. Je kan rust creëren door allereerst je favoriete (kleuren) bloemen en planten te planten. Vergeet hierbij niet de struiken en bomen, die je tuin body geven en waaronder je een schaduwplek hebt waar je fijn een boek kunt lezen. Heb je kinderen, kies dan ook voor een grasstrook, waar ze lekker op kunnen uitrazen. Het tuinmeubilair mag geen ondergeschoven kindje. Kies meubilair die bij jouw stijl tuin past en ga dus niet voor super modern in een romantische tuin. Vergeet ook niet dat het lekker moet zitten en liggen, want niets is fijner dan een middagdutje doen in je tuin in het zonnetje. Eet in de zomer in de tuin tijdens een gezellige barbecue of bereid de gerechten in je eigen buitenkeuken. Zo haar je buiten echt naar binnen en heb je bijna vakantie in je eigen tuin.

Leuk? post