Gebruik duurzaam hout in de tuin

Hout in de tuin is de laatste jaren weer aan een stevige opmars bezig en dat hoeft niet echt te verbazen. Dit natuurlijk materiaal past esthetisch gezien niet alleen als gegoten in een tuin, maar biedt bovendien quasi eindeloze opties. Zo kan je ervoor kiezen houten schermen te installeren in de tuin voor enige afscheiding, kan je houten banken plaatsen of houten tafels voor het terras kopen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er op de markt ontelbaar veel opties zijn.

Kies voor duurzaam hout

Eigentijdse houten tuinartikelen zijn bij voorkeur niet alleen knap ontworpen met een nostalgische vibe, maar ook lekker duurzaam. Als mens leggen we sowieso al een zware belasting op onze aarde en als je dan een steentje voor het milieu kunt bijdragen: waarom zou je dat dan niet doen? Een merk zoals Hillhout maakt er bijvoorbeeld een erezaak van om te investeren in het milieu en ecologisch duurzame producten. Wat betekent dat concreet? Dat al het hout het KOMO-keurmerk draagt en afkomstig is uit verantwoordelijk beheerde bossen. Dergelijk duurzaam hout vraagt geen tonnen energie om tot stand te komen en vraagt geen extra inspanningen van onze planeet.

Kwaliteitsvol duurzaam hout

De vraag waar veel mensen mee worstelen als het gaat om duurzaam hout is of de kwaliteit wel even hoog ligt. Het simpele antwoord daarop is: ja. Zo garandeert het KOMO-keurmerk een lange levensduur en sterke isolerende eigenschappen. Dit duurzame hout is vaker wel dan niet van een hogere kwaliteit dan andere types hout die veel slechter zijn voor het milieu. Om terug het voorbeeld van Hillhout aan te halen: het hout van deze producent is afkomstig uit productiebossen waar de aanplant van nieuwe bomen de kap overtreft. Dat betekent dat je door te kiezen voor duurzaam hout niet enkel jouw tuin een betere uitstraling geeft, maar ook de planeet net wat groener maakt.

Leuk? post

Plaats een reactie