Energiezuinige pompen

De tijd dat het houden van een mooie vijver kapitalen kostte is al lang voorbij. Tegenwoordig is alle apparatuur zo energiezuinig mogelijk gemaakt. Dat geldt voor de vijververlichting met het gebruik van LED- en halogeenlicht, maar dat geldt ook voor de pompen. Niemand wil maandelijks een enorme energierekening ontvangen. We doen er binnenshuis al veel aan om dat te voorkomen, maar ook bij onze vijver kunnen we dus kiezen voor een laag energieverbruik.

De pomp

Je kunt bij de keuze van jouw vijverpomp al rekening houden met het energieverbruik. Om te beginnen moet je geen pomp kiezen met een veel te grote capaciteit. Een beetje overcapaciteit is prima, maar te veel kracht kan de kwaliteit van het water ten nadele beïnvloeden en zal meer energie vereisen dan eigenlijk nodig is. Oriënteer je dus goed voor je een pomp aanschaft. Welk soort pomp heb je nodig? Hoe groot is jouw vijver en welke pomp past daar bij? Heb je een vijver met veel of juist bijna geen vissen? Er is een pomp voor elke situatie.

Meest energiezuinig

Of je nu een fonteinpomp, een koi-vijverpomp of een gewone vijverpomp nodig hebt met een Pontec vijverpomp sla je de spijker altijd op zijn kop. Pontec biedt een pomp voor elk doeleinde. Daarnaast heeft Pontec veel energiezuinige pompen in het assortiment. Voor de meest energiebewuste vijverliefhebbers heeft Pontec zelfs pompen die op zonne-energie functioneren. Pontec is één van de pioniers op het gebied van energiezuinige en op zonne-energie werkende vijverpompen. Wie heeft er nou niet graag een vijver met een schitterende waterkwaliteit tegen niet al te hoge kosten? Pontec heeft het volste vertrouwen in haar pompen en geeft daarom minimaal twee en op sommige type pompen zelfs drie jaar garantie. Pontec staat voor kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Leuk? post

Plaats een reactie