Bruiloft organiseren

Iedereen die getrouwd is of op dit moment druk aan het voorbereiden is, weet hoe stressvol een bruiloft organiseren kan zijn. De bruiloft moet de mooiste dag van je leven worden en dat wil je natuurlijk goed voorbereiden! Toch vinden we het jammer dat er soms zoveel stress vooraf gaat bij het organiseren van die mooiste dag van je leven. In dit artikel laten we dan ook zien hoe wij een bruiloft op onze manier organiseren. Let wel, er komen geen luxe locaties, catering of andere luxe activiteiten aan te pas. U raadt het misschien al, wij gaan in dit artikel uitleggen hoe je de mooiste dag van je leven ook simpel en low budget kunt vieren!

Datum van de bruiloft

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een datum vast te stellen. Het maakt hierbij niet uit of je nu een bruiloft organiseert in een luxe bruidszaal of dat je een low budget bruiloft wilt organiseren.  een datum prikken is altijd de eerste stap. Natuurlijk zijn hier verder geen kosten aan verbonden en gaan we hier dus niet te veel op in. We willen je namelijk laten zien hoe je de mooiste dag van je leven voor de laagste prijs kunt organiseren!

Locatie van de bruiloft

Een ander belangrijk item is de locatie. Een luxe locatie kan al aardig in de prijs oplopen, maar wij hebben dé oplossing.  Een bekend Nederlands spreekwoord gaat als volgt: “oost west, thuis best.“ Waarom geldt dit dan niet voor de mooiste dag van je leven? Waarom moet deze dag georganiseerd worden in een luxe balzaal met veel poespas? Natuurlijk is het leuk om een keer één dag in extreme luxe te leven, maar als je het geld hier niet voor hebt is er toch niets mooiers dan thuis je eigen bruiloft te organiseren? Je kunt bijvoorbeeld een grote partytent kopen waarin je alle bezoekers kwijt kunt. Een 8×4 partytent is hierbij de ideale afmeting.

Stijl van de bruiloft

We gaven net al aan dat er niets mooiers is dan bruiloft gewoon thuis te organiseren. Dat je bijvoorbeeld een partytent kunt kopen en hier het hele feest in kunt organiseren. Alleen in partytent in je tuin is natuurlijk erg saai. Daarom is het belangrijk om na te denken over de stijl van de bruiloft. Wil je alles heel chique en strak organiseren of ga je liever voor een hippie feest? Om maar wat te noemen. Je kunt je tuin hierop aan passen. Wat wij zelf erg tof vinden, is het aankleding van de tuin met simpele kogellamp verlichting en meubilair van pallets. Dit geeft een erg gezellig uitstraling en is bovendien niet duur!

Overige benodigdheden

Natuurlijk ben je er met een partytent wat verlichting en een bepaalde stijl nog lang niet. Je moet bijvoorbeeld ook trouwkaarten hebben, een bruidsboeket, een trouwauto en je kunt het zo gek niet noemen. Dit kun je net zo duur maken als je zelf wilt, maar wij geven je de tip om een beetje creatief te denken. Misschien heb je wel een oom of een buurman die erg handig is op de computer en voor jullie de mooiste trouwkaarten kan ontwerpen.  Of misschien heeft deze zelfde oom wel een hele mooie klassieke auto die jullie als trouwauto kunnen gebruiken. Kortom genoeg mogelijkheden!

We hopen dat we je hebben laten zien dat de mooiste dag niet gelijk de duurtste dag van je leven hoeft te zijn. En dat jullie daarom ook optimaal kunnen genieten van deze dag!

5/5 - (1)