Sporttips voor in de lente

Eindelijk komt het voorjaar er weer aan. Het zonnetje begint door te komen en het wordt langzaamaan warmer buiten. Je hebt meer zin om naar buiten te gaan en zelfs om meer te gaan bewegen. De lentekriebels komen binnen. Er is niks lekkerder dan sporten in het voorjaar. Ook is het mooi meegenomen om wat strakker te worden voor je weer in je badkleding moet verschijnen. Hier een aantal tips om dit sportseizoen fris in te luiden.

Ga buiten sporten
Het weer wordt steeds mooier, dus ga naar buiten en kom in actie. Trommel desnoods vrienden of vriendinnen op om gezellig mee te gaan, dit motiveert des te meer. Ga hardlopen in het bos, wandelen langs het strand, maak een parcours in de bossen of ga hoelahoepen en touwtjespringen in de tuin. Er is genoeg keuze als het aankomt op buitensporten. Vaak is dit ook veel leuker dan binnen sporten met lekker weer. Maak er met vrienden een wedstrijd van met een leuke prijs. De verliezer betaalt de drankjes op het terras!

Koop nieuwe sportkleding
Misschien geen handige tip voor de portemonnee, maar een nieuwe sportoutfit geeft meer motivatie om weer te gaan bewegen. Zeker als het bijvoorbeeld een vrolijk kleurtje heeft en geschikt is voor het voorjaar. Ga je sporten met een groepje, laat dan sportkleding bedrukken met bijvoorbeeld de naam van jullie team erop. Dit geeft een echt groepsgevoel en dat motiveert extra om daadwerkelijk te gaan sporten.

Kies voor gezondere voeding
Het klinkt clich├ę maar het is echt waar, je bent wat je eet. Op het moment dat je gezonder gaat eten, ga je dit merken aan hoe je jezelf voelt. Je gaat je fitter en gezonder voelen, waardoor je beter in je vel zit. Je zal merken dat je hierdoor meer zin hebt om te gaan sporten en om vaker naar buiten te gaan. Je hoeft natuurlijk niet je hele eetpatroon om te gooien, af en toe lekker snaaien mag. Maar kies bijvoorbeeld vaker voor een vers gekookte maaltijd in plaats van voor een afhaalmaaltijd of eten dat je op moet warmen in de magnetron.

Schrijf je in voor een sportevenement
Wat motiveert nu meer dan jezelf inschrijven voor een aankomend sportevenement? Je gaat dan niet zomaar sporten, je hebt een doel om naartoe te werken in de lente en in de zomer. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een hardloopwedstrijd, eventueel eentje voor het goede doel. Je zal zien dat je je erg gemotiveerd voelt om te gaan trainen. Vertel tegen familie en vrienden dat je mee gaat doen aan dit evenement, zodat je niet meer zo makkelijk af kan haken. Dit zorgt voor een stok achter de deur.

Leuk? post

Plaats een reactie