Specifieke eigenschappen van een fietsbroek voor dames

Iedere fietsbroek voor dames is weer anders, maar toch zijn er enkele eigenschappen waar een goede fietsbroek altijd aan voldoet. Ga jij een nieuwe fietsbroek aanschaffen en ben je benieuwd welke eigenschappen dit zijn? Lees dan meer over de specifieke eigenschappen van een fietsbroek voor dames in dit artikel.

De fietsbroek is gemaakt van elastisch materiaal

Op de fiets zit je bijna de hele tijd voorover gebogen. Als je de hele tijd gebogen zit, is het vervelend als je kleding draagt die niet lekker meebeweegt met jouw houding. Daarom is een goede fietsbroek voor dames altijd van elastisch materiaal gemaakt, zodat je alle mogelijke bewegingen kunt maken in de broek.

De fietsbroek ademt en ventileert goed

De meeste mensen zweten flink op de fiets. Wel zo fijn als je dan een broek draagt die goed ademt en ventileert, zodat je niet het idee hebt dat al het zweet op je benen onder je broek blijft zitten. Er komt een zacht windje doorheen, maar natuurlijk niet te veel. Een fietsbroek isoleert namelijk ook erg goed, wat bijvoorbeeld fijn is als je in de winter gaat fietsen of juist gaat fietsen als het erg warm is.

De fietsbroek sluit aan op de vrouwelijke vormen

De gemiddelde vrouw heeft een heel ander lichaam dan de gemiddelde man. Een goede fietsbroek sluit aan op het lichaam van de vrouw, wat voornamelijk betekent dat er extra ruimte is bij de heupen van de fietsbroek. Bij mannen is dit recht, maar bij vrouwen zit er een klein beetje extra ruimte.

De fietsbroek heeft een goede zeem

De zeem van een fietsbroek is het dikkere materiaal dat tussen de benen en op de achterkant van de broek zit. Zit er geen zeem op een fietsbroek, dan moet je deze broek nooit aanschaffen. Een zeem zorgt er namelijk voor dat je lange afstanden kunt fietsen zonder irritatie, wat echt een must is.

Bron: de Pedaleur

Leuk? post