Personal training – Houdt een gezonde levensstijl een leven lang vol!

Lukt het jou niet om jezelf aan te zetten tot sporten? Wil jij afvallen, maar weet je niet waar je precies mee moet beginnen? Personal training helpt jouw met het behalen van je vooraf gestelde doelen.

Het voordeel van personal training is dat het verder gaat dan alleen sporten. Een trainer helpt jou om over te stappen naar een gezonde levensstijl, die je de rest van je leven vol kan houden. De personal trainer helpt jou een gezonde balans te vinden. Gezellige feestjes en etentjes horen immers ook bij het leven, deze hoor je niet uit te sluiten omdat je jezelf ‘’straft’’ met een streng dieet. Het is vele malen effectiever om een gezonde levensstijl aan te nemen, en deze levenslang vol te houden, dan continu te schommelen tussen strenge voedingsschema’s en periodes veel eten.

Personal training – Waar beginnen we?

Voordat je aan een persoonlijke training begint, krijg je een uitgebreide intake. In dit gesprek bespreek je jouw doelen met de trainer. Ook wordt je conditie, motoriek, kracht en lenigheid getest en wordt er een bewegingsanalyse gemaakt. Naar aanleiding van deze uitkomsten wordt er een persoonlijk trainingsschema op maat gemaakt.

Het is mogelijk om personal training één op één in te schakelen of in een ‘’small group’’. In de kleine groep kan je samen met maximaal 2 anderen gebruik maken van een personal trainer. Het voordeel van de kleine groep is dat jullie elkaar onderling motiveren. Op deze manier zorgen jullie er samen voor dat de opgestelde doelen gehaald worden.

Leefstijl Switch Group

Het is ook mogelijk om mee te doen met de Leefstijl Switch Group. In een groepje van 2 vrouwen met ongeveer dezelfde conditie en BMI gaan jullie de strijd aan. Er worden afspraken gemaakt over sport en voeding. Door middel van een Activity Tracker gaan jullie, jullie dagelijkse beweegpatroon verhogen. Ook hebben jullie eens per maand een gezamenlijke meeting en weegmoment. Op deze manier stimuleren en motiveren jullie elkaar. Het doel is om na de personal training de gezonde levensstijl aan te houden.

Leuk? post

Plaats een reactie