Kung Fu kleding kopen

Kung Fu is een eeuwenoude, Chinese vechtkunst en wil je Kung Fu lessen volgen, dan behoor jij je ook in de traditionele gevechtskleding te kleden. Op deze pagina besteden we aandacht aan kledingstukken en producten waarover je moet beschikken.

 

Sjerpen

Bij de vechtsport Kung Fu draagt men sjerpen en geen banden, zoals bij bepaalde vechtkunsten in Japan. Het verschil is dat een sjerp meer glimt dan de banden van katoen die voor bijvoorbeeld karate worden gebruikt. Over het algemeen is de rode sjerp het bekendste van alle sjerpen. Waarom dat zo is? Deze kleur wordt namelijk gedragen door de meesters, zij die les mogen geven. Ook is de kledingstijl bij Kung Fu opvallend, aangezien deze veel sierlijker oogt dan bij andere vechtsporten. Echter is deze kleding niet zo geschikt om bijvoorbeeld te oefenen op worpen of grepen. Daarvoor draagt men tijdens de trainingen pakken waarin o.a. katoen verwerkt is. Het is natuurlijk ook mogelijk om in andere sportieve kleding Kung Fu trainingen te volgen, echter zal dit niet door iedere vereniging getolereerd worden. Welke sjerp je nodig hebt kan je aan de hand van het gradatiesysteem. bepalen. De studenten van scholen die onder de Shaolinbond Nederland vallen, zijn allemaal verplicht om een sjerp te dragen.

 

Uniformen

Een pak noemen we in de Kung Fu ook wel gewoon een uniform. Zoals we al schreven is het bij de meeste scholen die onder de Shaolinbond Nederland vallen, verplicht om een uniform te dragen. Het beste kies je voor een ruimzittende satijnen pak. Deze is lekker licht en elastisch, wat de kans op scheuren verkleint. Omdat deze pakken lekker ruim zitten, kan je er vrij in bewegen.

 

Schoenen

Er zijn zowel indoor als outdoor Kung Fu schoenen te koop. Belangrijk is dat de schoenen goed moeten zitten, zodat de kans op blessures zo klein mogelijk is. Een ergonomische pasvorm is belangrijk. Informeer eventueel bij je leraar welke schoenen geschikt zijn. Vaak zijn schoenen ook te koop bij Kung Fu verenigingen, net zoals andere kleding. Bij Kung Fu schoenen horen natuurlijk ook passende sokken. Wat de schoenen betreft kies je altijd voor lichte schoenen met lage zolen. Bijvoorbeeld de Feiyue schoenen zijn zeer geschikt en worden ook door de Kung Fu monniken gedragen.

 

Houten dummy

Wil je ook thuis, in je eigen tijd, aanvallende en verdedigende bewegingen oefenen? Schaf dan een houten dummy aan.

 

Beschermmateriaal

Over het algemeen is het niet nodig om beschermmateriaal te dragen, zoals een gebitsbeschermer, tokkel of gezichtsbescherming. Echter is dit een vrije keuze. Wil je ook sparren (oefenen) met tegenstanders tijdens de trainingen, dan zal soms lichaamsbescherming aangeraden worden.

Leuk? post