Tiener overleeft recordpoging wereldvliegen niet

Dagelijks worden er pogingen ondernomen om een gevestigd wereldrecord te verbeteren. Sommige wereldtitels zijn een lange tijd geleden behaald en zijn daarom makkelijk te verbeteren. Er zijn echter ook genoeg records die niet makkelijk te breken zijn en waarbij deelnemers falen. Helaas kan het ook slecht afgelopen en vallen er gewonden of heeft de recordpoging de dood als gevolg.

Een Amerikaanse tiener die een poging deed om als jongste de wereld rond te vliegen, is tijdens zijn recordpoging om het leven gekomen. Eind juli stortte zijn vliegtuigje neer boven de Grote Oceaan. De jongen reisde samen met zijn vader, maar dat lichaam is nog niet terecht. Het is echter onwaarschijnlijk dat de vader de crash heeft overleefd.

Haris Suleman, zoals de 17-jarige jongen heet, had al op jonge leeftijd bewondering voor vliegen en begon vanaf zijn achtste te vliegen samen met zijn vader. Onlangs haalde hij zijn brevet waarmee hij de recordpoging mocht ondernemen. Helaas verdiende de tiener geen medailles maar moest hij de dappere actie met zijn leven bekopen.

Veel ervaring met vliegen

Vader en zoon zagen de missie met veel plezier tegemoet en hebben vooraf diverse interviews gehouden. Hierin vertelden ze dat er al veel vlieguren waren gemaakt en dat er regelmatig ongewone situaties zich voordeden. In 2008 viel de motor van het vliegtuig uit en was men genoodzaakt te landen op een snelweg.

Overigens deed Suleman de recordpoging niet alleen voor de titel, maar hij wilde ook geld inzamelen voor een goed doel die een stichting in Pakistan steunt. De stichting helpt met het openen van scholen.

Leuk? post