Hoe kun je besparen als student?

Voor studenten wordt het steeds moeilijker om uit huis te gaan tijdens het studeren. Dit komt mede doordat de studiefinanciering sinds kort is omgezet in een lening. Voorheen kon je standaard studiefinanciering aanvragen en kreeg je afhankelijk van je thuis situatie ongeveer €90,- per maand. Deze betaling werd als gift gezien, mits je je opleiding binnen 10 jaar zou halen. Wanneer je op kamers moet gaan om te studeren kan het dus aardig in de kosten gaan lopen. Nu helpt het natuurlijk wel wanneer je een bijbaantje hebt maar je moet wel genoeg tijd over houden om aan school te kunnen werken. Dit is vaak het probleem. Er wordt te veel gewerkt om de studie te betalen.

Telefoon- en abonnementskosten

Op je telefoon kosten kun je op allerlei verschillende manieren besparen. Zo kun je online onderzoek doen en het meest gunstige abonnement voor jezelf uit zoeken. Er zijn tevens verschillende online prijsvergelijkers te vinden. Hiermee wordt het gelijk een stuk gemakkelijker voor je. Let er hierbij wel op dat je van te voren weet wat je ongeveer verbruikt. Verbruik je bijvoorbeeld 2GB aan mobiele data of misschien wel 5GB? Wanneer je inzicht hebt in je gebruik, wordt het gemakkelijker om je abonnement keuze hier op aan te passen.

 

Tegenwoordig kiezen veel smartphone gebruikers voor een abonnement met telefoon. Op zich is dit handig. Maar is het wel de juiste keus? Uit mijn eigen onderzoek is gebleken dat je negen van de tien keer goedkoper af bent met een sim-only abonnement en de aanschaf van een losse telefoon. Tevens heb je hierdoor ook minder hoge maandlasten. Wel moet je even sparen om de smartphone te kunnen kopen. De kosten van een smartphone hoeven echter niet overdreven hoog te zijn. Zo kun je ook een refurbished iPhone kopen. Refurbished wil zeggen dat de telefoon al gebruikt is maar ook is nagekeken op gebreken. De belangrijkste onderdelen worden vervangen zodat de iPhone weer tip top in orde is. Qua kosten kan het je al gauw een dikke €100 euro schelen. Mooi meegenomen toch?

Data verbruik

Mocht je er voor kiezen om een iPhone te kopen. Kijk dan even of je vrienden deze misschien ook hebben. Dan kun je namelijk met elkaar FaceTimen. FaceTime kan gezien worden als beeldbellen en het kan gebruikt worden op de iPad, iMac, Macbook en iPhone. Het grootste voordeel van FaceTime is dat het gebruik hiervan gratis is. De MB’s van je mobiele abonnement hebben hier niks mee te maken, en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

 

Heb je thuis en op je studentenkamer Wi-FI? Stel deze dan in op je smartphone zodat je geen onnodige MB’s verbruikt wanneer je thuis bent. Ditzelfde geldt natuurlijk voor wanneer je op school bent. In je tussenuren is het verleidelijk om even op je smartphone wat filmpjes te bekijken. Maar laat dat nou net de grootste MB verslinder zijn; het bekijken van online filmpjes.

 

Denk er ook eens over na of je 4G daadwerkelijk nodig hebt. 4G werkt een stuk sneller dan 3G. Hierdoor verbruik je vaak ook meer MB’s doordat alles simpelweg sneller laadt, en je dus meer tijd hebt om van alles te bekijken.


Er zijn nog veel meer tips die ik kan opnoemen, maar voor nu laat ik het hier bij. Tot de volgende keer!

Leuk? post