Bestaat de toekomst uit Sim Only abonnementen?

Bijna de helft van de Nederlandse telefoongebruikers heeft een Sim Only abonnement. Hoe wij dit weten? Dit is gebleken uit een marktonderzoek van telecomonderzoeksbureau en -uitgever Telecompaper. In het eerste kwartaal van 2014 was tot wel 47% van alle mobiele abonnementen een Sim Only abonnement. In 2013 was dit nog maar 41%. Uit een eerder onderzoek van Telecompaper blijkt ook dat de toename van het aantal virtuele telecomproviders opvallend hard is gestegen.

Populariteit van virtuele providers

Onder virtuele providers verstaan we alle telecomaanbieders die verbindingen aanbieden van het netwerk van grote jongens als T-Mobile, KPN en Vodafone. Zo zijn er veel scherp geprijsde aanbieders als Robin Mobile en HollandsNieuwe, maar ook bekende spelers als Tele2 en Ben. Echter zijn de scherp geprijsde aanbieders en prijsstunters een stuk populairder als het gaat om uitgebreide Sim Only bundels dan de grote jongens zijn.

24% bezet door virtuele providers

In Nederland hebben virtuele providers het grootste klantenbestand als het gaat om Sim Only abonnementen. Zo kiest ruim 24% voor een virtuele provider. De grootste onafhankelijke providers zijn Lebara en Lycamobile. Daarnaast is Tele2 bezig met een eigen 4G netwerk.

Bestaat de toekomst uit Sim Only abonnementen?

Het is al een aantal jaren een belangrijk discussiepunt binnen de telecomwereld: bestaat de mobiele toekomst uit Sim Only abonnementen? Bijna iedereen heeft tegenwoordig namelijk een mobiele telefoon op zak en de abonnementsprijzen worden steeds vaker en grondiger met een elkaar vergeleken, gezien dit voor consumenten steeds makkelijker wordt. Hierdoor wordt het afbetalen van de nieuwste smartphones door middel van een duur abonnement steeds vaker geen optie. Daarnaast worden er steeds vaker grote acties op de Sim Only abonnementen losgelaten en worden Sim Only abonnementen steeds vaker aangeboden met een 4G internetverbinding. Zo zijn niet enkel de KPN en Vodafone netwerken van 4G voorzien, maar kan T-Mobile zich ook bij dit lijstje aansluiten.

Leuk? post