Hoe organiseer je een bruiloft?

Voor veel mensen is het de mooiste dag van hun leven: een bruiloft. Je bent ten huwelijk gevraagd en ga je beginnen met het voorbereiden van je trouwdag. Er moet van alles geregeld worden: een trouwjurk, een DJ of drive in show Psound en een romantisch locatie. En de huwelijkse voorwaarden moeten worden opgesteld! Allerlei praktische maar ook bijzondere dingen moeten geregeld worden. Om wat handvatten te geven tijdens de voorbereidingen, zetten we hier op een rijtje wat er allemaal moet gebeuren!

12 tot 6 maanden voor de bruiloft

Het allereerste dat geregeld moet worden is een trouwdatum. Maar, daar hangen een aantal factoren mee samen. Zo moet er plek zijn bij het gemeentehuis, maar ook bij je band of drive-in show, het restaurant en natuurlijk de feestlocatie. Oriënteer je als eerste op het gemeentehuis, deze zijn – zeker in het trouwseizoen – snel vol. Locaties voor een trouwfeest zijn vaak iets gemakkelijker te vinden. Daarnaast is het ook belangrijk om een trouwbudget vast te stellen, samen met je partner. Bedenk hoeveel geld jullie hebben en willen spenderen aan deze dag. Een goedkope bruiloft kost toch snel rond de vijf duizend euro. Wil je iets meer spenderen, dan ga je als snel richting de vijftien duizend euro. De kosten die een bruiloft duur maken, zijn vaak afhankelijk van het aantal daggasten. Zij eten en drinken de hele dag op jouw kosten. Maar ook een locatie huren en drank afkopen, zijn grote kostenposten. Houd hier dus rekening mee met het vaststellen van je budget. Kies ook één of twee getuigen uit, een ceremoniemeester en maak een gastenlijst.

6 maanden voor de bruiloft

Tijd om te shoppen! Ga op zoek naar jouw droomjurk waar je in wil verschijnen op de bruiloft. Daarnaast horen daar natuurlijk ook mooie schoenen, bruidslingerie en sieraden bij. Kies een aantal mensen uit die dicht bij je staan en vraag ze te helpen met de keuze. Ook het trouwpak kan al aangeschaft worden. Daarnaast kan er gekeken worden naar de ringen, de benodigde trouwpapieren, een verlanglijst, bruidsmeisjes en een trouwfotograaf.

2  maanden voor de bruiloft

Spannend, de grote dag komt steeds dichterbij. Het is tijd om de uitnodigingen te laten maken en op te sturen naar alle gasten. Het kan slim zijn om al een tijdje eerder een ‘save the date’ kaartje te sturen, zodat gasten de datum alvast vrijhouden. Ook is het slim om alvast een aantal proefkapsels te proberen bij de kapper, evenals make-up. Check ook of je alle belangrijke dingen hebt vastgelegd, zoals de locaties en het entertainment.

1 dag voor de bruiloft

Spreek alles nog een keertje door met de ceremoniemeester, zorg voor wat contant geld voor de laatste betalingen en een klein tasje met je persoonlijke spullen. Misschien wil je nog wat extra make-up of deodorant meenemen. De ringen liggen klaar? Dan rest alleen nog maar rust en ontspanning. Vaak begint een trouwdag al vroeg, dus probeer op tijd te gaan slapen. Meestal hebben bruidsparen moeite met slapen door de spanning, maar neem in ieder geval je rust door lekker te relaxen.

5/5 - (1)