Een overhemd kan altijd

Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt, het ontvangen van een uitnodiging met een dresscode. Maar wat draag je nou bij welke dresscode? Vrouwen hebben vaak een kledingkast vol met kleren, dus bij hen moet het meestal wel lukken om een goede outfit bij elkaar te zoeken. Voor de man is dit echter vaak wat moeilijker. Echter kun je het jezelf wel iets makkelijker maken door een uitgangspunt te nemen voor een outfit en dit telkens anders te stylen. Voor de man is een goed uitgangspunt voor een outfit een mooi overhemd. Zo kunnen bijvoorbeeld Italiaanse overhemden voor heren heel mooi staan.

 

Wit overhemd

Een van de meeste bekende dresscodes is black tie. Hierbij kun je kiezen voor een prachtig wit overhemd. Kleed dit verder aan met zwarte kleding en accessoires. Een zwarte smoking, zwarte schoenen en sokken en een zwarte vlinderdas maakt je outfit helemaal af. De chicste variant met een wit overhemd is de dresscode white tie. Dit is typische avondkleding en wordt dus in principe nooit voor 18.00 uur gedragen. Bij deze dresscode kies je wederom voor een wit overhemd die je draagt met een wit vest en een witte vlinderdas. Verder bestaat het rokkostuum uit een zwarte pandjesjas en een zwarte broek met een bies. Verder maak je deze outfit af met zwarte sokken en glimmende zwarte schoenen. Een belangrijk detail bij deze dresscode is dat je geen horloge hoort te dragen.

bow-tie-732295_640

Donker overhemd

Bij de dresscode Tenue de Ville, ofwel stadskleding, draag je een net pak in een donkere kleur. Dit hoeft niet per se zwart te zijn, maar mag ook bijvoorbeeld grijs of donkerblauw zijn. Doe hier een bijpassend overhemd onder en een stropdas aan en zwarte schoenen met donkere sokken, en je bent klaar om te gaan. Deze dresscode bestaat uit nette kleding voor overdag.

 

Als er informeel op de uitnodiging staat lijkt de keus iets breder. Zorg er wel voor dat je netjes en gekleed voor de dag komt, maar het mag wel iets simpeler zijn. Kies dus bijvoorbeeld voor een mooi donker overhemd met een stropdas, of ga voor een leuk jasje. Om nog een stapje verder te gaan, volgt de dresscode casual. Bij deze dresscode mag in principe alles, maar zorg er wel voor dat je nette kleding aan doet en geen oude kleding. Ook deze dresscode leent zich voor een mooi, maar toch vlot overhemd. Draag dit met een mooie spijkerbroek en nette schoenen en je zult zeker niet uit de toon vallen.

 

Verder is het natuurlijk heel vervelend als je de dresscode niet duidelijk vindt en in een outfit op komt dagen die totaal uit de toon valt. Hierin zul je je al snel niet heel gelukkig voelen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is helemaal niet erg om een telefoontje te plegen naar de gastheer of gastvrouw, deze zal zich juist eerder vereerd voelen dat je zo graag rekening wil houden met de dresscode!

son-in-law-636021_640

Leuk? post