Leren Armbanden

Leren armband

Steeds meer mensen dragen in plaats van gouden of zilveren armbanden, de leren armband. Deze leren armbanden stralen een bepaalde klasse uit. Bovendien is een dergelijke armband ideaal voor mensen die uitslag krijgen als zij zilveren armbanden dragen. De wens om armbanden te dragen hoeft op deze manier helemaal niet opgegeven te worden.

 

Echt leer

Natuurlijk is er een leren armband die van nepleer worden gemaakt. Maar het mooiste zijn de armbanden die van echt leer komen. Dat heeft ook een functionele redenen: echt leer is vaak wat soepeler, waardoor het bandje minder strak om de arm zit.

 

Om te voorkomen dat een bandje te strak zit, is het belangrijk de polsomtrek te berekenen. Op die manier vindt de consument een bandje die precies bij de arm past. Daardoor valt de leren armband niet voortdurend af, en zit deze ook niet te strak.

 

Polsomtrek

De polsomtrek is te meten met een meetlint. De centimeterband moet eerst los gewikkeld worden, en vervolgens om de pols gewikkeld worden. Door de uiteinden over elkaar te leggen, is het mogelijk een passende sluiting op te meten. Meet vervolgens het aantal centimeters.

 

Armbanden zijn er alleen in bepaalde maten. Kies daarom voor armbanden die het dichtst in de buurt komt bij het opgemeten aantal centimeters. Leer kan behoorlijk knellen. Daarom is het verstandig het bandje iets ruimer te kiezen.

Voor dames en heren

Wie denkt dat armbanden alleen door dames gedragen worden, heeft het mis.  Tegenwoordig dragen mannen en vrouwen beiden armbandjes. Een leren armband is er zowel voor dames als heren. Natuurlijk zijn de armbandjes dames wel anders dan die voor de heren. Zo kan het zijn dat er bijvoorbeeld een opschrift opstaat in een vrouwelijk lettertype, of is de kleur anders (bijvoorbeeld roze of lila). Bovendien is de maat bij een dames armband soms anders dan bij heren armbanden. Dit is een goede indicator.

 

Op de website van de verkopende partij staat vaak meer informatie over of het een armbandje voor dames of heren is. Houd daar rekening mee bij de aanschaf van de armband.

Leuk? post